Ülke sorunlarının en başında işsizlik ve ekonomik sıkıntılar geliyor. Her ne kadar ekonomi yolunda, işsizlik azaldı dense de gazete ve TV haberlerine yansıyan canlı haberler ve görüntüler bu söylemleri yalanlıyor. Yani kendi kendimizi kandırmayalım? Örnek mi@f20 İşte örneklerden birkaçı?
***
Haber Batman'dan?Kamu kurumlarında dört ay çalıştırılmak için açılan 960 kişilik kadroya 14 bin kişi başvurmuş?Batman'da, kamu kurumlarında dört ay çalıştırılmak için açılan 960 kişilik kadroya 14 bin kişi başvurunca kura çekimi, miting alanına dönüşmüş. Dört ay süresince  sadece 701 lira (hani aylarca toplanılıp sonunda karar verilen büyük Asgari Ücret) maaş alacak adaylar, saatlerce kurada adlarının çıkmasını bekliyor.
***
Düşünebiliyor musunuz; Batman İŞKUR Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim, Orman ve Su İşleri, Çevre ve Şehircilik bakanlıkları ile Müze Müdürlüğü'nde 4 ay süreyle asgari ücretle istihdam edilecek 960 kişi için açılan kadroya, 14 bin kişi başvuruyor? Bu kadar müracaatın olacağını tahmin edemeyen ilgililer de hal böyle olunca Meslek Eğitim Merkezi bahçesinde kura çekimi yapıyor? Yapıyor da sonuçta 13 bin kişi yine işsiz ve aç?
***
Bir başka haber? Bu da kalkınan, İç Anadolu'nun Paris'i diye lanse edilen güzel Eskişehir'den? Haberin başlığı: ?Karınlarını çöpe atılan meyve artıklarını toplayarak doyuruyorlar'?  Eskişehir'de çöp konteynırının yanına atılan meyve artıklarını toplayarak karınlarını doyurmaya çalışan çocukların görüntüsü insanın yüreklerini burkuyor?
***
Hava kar-kış. Eskişehir'de hava sıcaklığının eksi 8 dereceyi bulduğu saatlerde, çöp konteynırının yanına atılan çürük meyvelerin bir çocuk tarafından toplanması kadar acı, bir o kadar da düşündürücü sahne olabilir mi@f21 İnsanın yürekleri sızlıyor? Bilmem bazılarının yürekleri sızladı mı@f22  
***
Kardeşi oyun oynarken kendisi de atılan meyvelerin sağlamlarını ayırmaya çalışan küçük kızın montunun olmadığı, belinin ise açık olduğu objektiflere yansırken, kardeşinin de yırtık ve büyük ayakkabı giydiği gözleniyor? Fotoğraflarının çekildiğini anlayan abla-kardeş, hemen olay yerinden uzaklaşıyor!!!
***
Utanıyorlar...Çocuklar hiç utanmayın.. Sizi bu duruma düşürenler utansın? Ama bu kişilerin eğer utanma duyguları varsa tabii? Üniversiteyi bitirenler işsiz? Bitiremeyenler işsiz? Velhasıl ekonomik durum hiç de güzel değil? Ama birilerinin ekonomik durumu öylesine düzeldi ve düzeliyor ki, tantanalı yaşamları nedeniyle etraflarını görecek gözleri, söylenen sözleri duyacak kulakları kapalı?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72