ÖSYM bünyesinde yapılan sınavlarda geçtiğimiz yıllardan farklı bir durum yok. 2013 versiyonu bu yıl da gerçekleşti? 2010 yılında başlayıp geleneksel hale gelen KPSS sorularını çalma etkinliği yine devam ediyor. Bir hafta on gün sonra bu da unutulur, olay kapanır gider? Türkiye için bunların olması sevindirici bir istikrardır!! Ne suç vardır ne de suçlu? Türkiye'de hala KPSS soruları çalınıyor komikliği.
Sayın ÖSYM başkanı beklenen açıklamasında, ?olağandışı bir durum söz konusu değil' diyerek herkesi rahatlattı. Daha ne istiyoruz. Sınavlar iptal filan edilemez! Aslında iptal edilecek çok kişi var da?  Normal, çok gelişmemiş bir ülkede bile bu kadar skandaldan sonra o koltuklarda oturan insanlar derhal görevi bırakırlar ama bizde böyle şey olmaz?
Soru çalan bulunacak deniyor. Saçma? Nasıl bulacaksın? Alan yakın çevresine de vermiştir onları? Bu soru hırsızlarından cevapları alanlar akıllandılar artık tam puan da almıyorlar. Uyandırmasınlar diye? 2010 yılından beri her yıl bu soru çalma veya soru yanlışlığı nedense aksamadan devam ediyor?
Bir de o sınava girenlere çektirilen eziyet. Sınava girenin aranmadık yeri kalmıyor. Tuvalete bile gitmek yok? ÖSYM başkanı sınavın iptal olmayacağını, kopya olayı varsa kopyacılarınkini iptal edeceğini söylemiş. Peki nasıl yapacaksınız?  
Elden ele geçen sorular ne olacak? Sınava girenler nereden bilecek, çarşıda, pazarda, handa, hamamda lokalde, evde, sinemada, markette, hastanede pastanede, postanede soruların arkadaşlar arasında dağılmadığını? Kim kime dum duma...
Herkesin puanlarına bakarak mı? Eğer öyle olursa gerçekten hakkıyla yüksek net yapan arkadaşlar mağdur olmayacak mı? Bunun için sınav tamamen iptal edilmeli ve de bu sınavlar ÖSYM kurumundan alınmalı. Bir de bu hırsızlara karşı savcılar neden işlem yapmaz?
İddiaların peşinden gitmeyen makam görevlileri, ?Karalama kampanyası, itibar etmeyin' diyerek açıklama yapıyor? Kul hakkından bahseden hükümetimiz bir an evvel bu işe el atmalı? Kim haklı kim haksızsa bir an evvel ortaya çıkmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalı?
Çünkü, haklar yeniyor? Birileri de bu suça ortak oluyor? Sorular düpedüz servis edilmiş, temsili birilerine de ödül verilmiştir. sınav ertesi günleri gazetelerine ?korkunç şüphe', ?şok iddia' gibi manşetler atan gazete patronlarına da şilt verilsin.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72