Ümraniye'ye ?kalıcı eser' anlamında geçen beş yıllık dönemde büyük hizmetler kazandıran Belediye Başkanı Hasan Can, bu dönem de müthiş projeler planlıyor. İkinci döneminin birinci yıldönümünde bu projelerini açıklayan Başkan Hasan Can'ın anlattıkları gerçekleştiği taktirde; Ümraniye, bırakın İstanbul tüm Türkiye'nin en önde gelen kenti olur.

Geçen dönem; kültür merkezleri, bilgi evleri, aş evi, nikah sarayı, küçüksu projesi gibi onlarca kalıcı eseri Ümraniye'ye kazandıran Hasan Can'ın bu dönem 3 büyük hedefi var. İlçenin kaderini değiştirecek bu 3 devasa proje; Hükümet Konağı, Kent Meydanı ve Tepeüstü Projesi.

Eskiden varoş denilen, imajı, patlayan çöplüğü ve siyasi olaylarla anılan Ümraniye; kentsel dönüşümde de yol almaya devam edecek. Ümraniye'yi kültür vadisi haline getirdiklerini söyleyen Hasan Can, "Resim, şiir ve hikaye yarışmalarını üniversitelerden tescilli birer marka haline getirdik. İlçemizin geldiği çizgi artık çok farklı" diyor.

Bundan sonra tasarım halindeki projelerini gün yüzüne çıkartacaklarını söyleyen Başkan Can, yeni dönem projelerini şöyle anlatıyor: "Bu hizmetlerin birincisi hükümet konağı projesi. Tüm birimlerin yer alacağı projenin karşısında ise ilçenin nefes alacağı bir komplek alanı olacak. Ümraniye'nin kimliğine yakışacak uluslararası bir proje.

Bir kent meydan kazandıracağız. Hem de ilçenin tam merkezinde. İGDAŞ binası ve Zübeyde Hanım İÖO'nu yıkıp, altı otopark olan modern bir meydan yapacağız. Kentli olmanın gereği olarak bu proje önemli. Ümraniye'mizin trafiğini rahatlatacak bir diğer projemiz ise Tepeüstü projesi. Büyükşehir'in de katkılarıyla alt geçidin de yapılacağı bu proje ilçenin trafiğine nefes aldırtacak."

Üç proje de birbirinden önemli ve birbirinden zor işler. Başkan Hasan Can'a kalsa ilçenin merkezini çarşıdan Atakent'e kadar açıp kent meydanı yapacak. "Avrupa'da öyle kent meydanları var ki bir ucundan diğerine yarım saatten gidilemiyor" diyen Hasan Can, "Ümraniye'ye yapacağımız meydan ilçenin görünümünü değiştirecek" diyor.

İGDAŞolarak hizmet veren bina için de "kökü olmayan sakat bir yapı" diyen Hasan Can, burasının da bir an evvel yıkılmasında yarar olduğunu söylüyor. Hele hele Tepeüstü olayının apayrı bir vakka olduğunu da kaydeden Hasan Can, burayı da Küçüksu gibi kurtarırsa gerçekten Ümraniye uçar...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.