Son 10 yılda İstanbul'un en çok büyüyen ilçesi Ümraniye'nin tek bir derdi var: Ulaşım. Zaman zaman bir takım öneriler yazıp sorunun çözümüne ilişkin düşünceler yayınlıyoruz. Bir okurumuzun Ümraniye'nin gelişimine ve değişimine yönelik gazetemize ulaşan 7 önerisi kayda değer gözüküyor. Okurumuzun Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'la da paylaştığını söylediği fikirleri şöyle:

Tepeüstü'nden Sabiha Gökçen

  Havalimanı'na direkt otobüs hattı

n Anadolu yakasında Sabiha Gökçen gibi bir havaalanı var ama Ümraniye'den hareket eden tek bir İETT aracı yok. Dolayısıyla özel aracı olmayan Ümraniyeli vatandaş, S. Gökçen Havaalanı'na gitmekte bir sürü problem yaşamakta. Halbuki; Kadıköy ve Bostancı'dan kalkan 2 hat S. Gökçen'e direkt gidiyor. İETT'nin o bölgedeki halkın rahatına verdiği önemi somut olarak görünce bir Ümraniyeli olarak insan üzülüyor. Bu sebeple İETT'nin Ümraniye Tepeüstü'nden Gökçen'e gidecek bir otobüs hattı tahsis etmesi çok yerinde bir karar olur.

Tepeüstü'ndeki kavşak mutlaka

  ama mutlaka yer altına alınmalıdır

n Tepeüstü meydan haline getirilmeli, hangi aracın nerden girip nerden çıktığı belli olmayan o kavşak da düzenlenerek yeraltına indirilmelidir. Yani Tepeüstü kavşak projesi zaman kaybettirilmeden hayata geçirilmeli. Sanayi sitesi mevkiinde; Alemdağ Caddesi ile Sütçü Caddesi arasındaki zırt-pırt giriş çıkışlar da mutlaka kapatılmalı. Bu bölgedeki yığılma önlenerek Ümraniye'nin merkezi Çakmak ve Tepeüstü gibi bölgelere doğru geliştirilmeli...

Sondurak'tan Santral'e araç tüneli!

n Sondurak'tan Santral'e kadar Alemdağ Caddesi'ndeki trafik ve araç geçişleri tünel şeklinde yeraltına alınmalı. Alemdağ Caddesi Sondurak'tan Santral'e kadar İstiklal Caddesi gibi sadece yaya geçişleri için düzenlenmeli. Çünkü Alemdağ Caddesi'nde yaya ve araç trafiğinde bir keşmekeş yaşanmakta, araçların gündüzleri buradan geçişleri neredeyse bir saati bulmakta. Bu aynı zamanda yayalar için de büyük bir problem. Vatandaş Alemdağ Caddesi'nde gezdiğine bin pişman olmakta.

Tantavi'den B. Çamlıca'ya teleferik

n Büyük Çamlıca tarihi güzelliklere sahip bir mesire alanı. Ümraniye'ye yakın olmasına rağmen ilçe halkı ne yazık ki bundan mahrum kalmakta. Bu sebeple Tantavi parkında kurulacak bir asansör ile Büyük Çamlıca tepesine vatandaşları götürecek bir turistik teleferik sistemi kurulmalı. Bu, vatandaşları daha sık sık Çamlıca Tepesi'ne gitmesi için adeta bir eğlence haline getirecektir. ?Teleferik' ayrıca belediye için de gelir getirici bir kaynak oluşumunu sağlar.

Dudullu tepesine de teleferik sistemi!

n Ümraniye'nin son yıllarda ilgi gören başka bir noktası hiç şüphesiz Dudullu tepesi. Bölge halkının son yıllarda adeta akın ettiği Dudullu tepesine de tıpkı Çamlıca örneğinde olduğu gibi teleferik sistemi konulabilir. Dudullu meydanından buraya insanlar teleferikle gitmenin mutluluğunu yaşarken yine belediyeye gelir getirici bir kaynak daha yaratılmış olacaktır.

Çakmak Köprüsü altına cep durak

n Çakmak Köprüsü'nün altında veya civarında hem şehiriçi İETT otobüsleri, hem de şehirlerarası otobüslerin yolcu indirmesi için cep duraklar inşa edilmelidir. Böylece Tepeüstü civarında konuşlanmış şehirler arası kaçak-göçek otobüs durakları da tek bir adreste toplanmış olur. Vatandaş da hangi otobüse nereden binip, nerede ineceğini öğrenir, ilçenin görüntüsüne yakışmayan kirli manzara da böylece yok olur.

FSM yolundan Hekimbaşı'na kavşak

n 2. yani Fatih Sultan Mehmet köprü yolundan Ümraniye Cezaevi civarında inşa edilecek bir kavşak ile otobandan Ümraniye veya Çavuşbaşı'na kolay geçiş sağlanabilir. Bu aynı zamanda Avrupa yakasından gelen ve Ümraniye Cezaevi ya da kent ormanı ile nikah sarayına daha kolay geçişi sağlayacağı gibi 2. köprü trafiğini da hafifletecektir. Yani Küçüksu Caddesi bir kez daha rahatlatılacak, Carrefour ve diğer alışveriş merkezlerine bu noktadan da giriş çıkış sağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.