Ümraniye Hükümet Konağı nerde kaldı?

Geçen hafta Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in de katılımı ile Üsküdar Hükümet Konağı'nın temeli atıldı. Bir seneye kadar biter. Peki Ümraniye böyle bir gelişmeyi düşünüyor mu acaba? Hiç zannetmiyorum. Çünkü yıllar yılı yeri bile hazır olan Ümraniye Hükümet Konağı'nın yapılması için zerre kadar bir girişimde bulunulmadı. Yetkililerin de STK'ların da böyle bir derdi yok.

Adliyesi ayrı bir dağın başında maliyesi ayrı... Kaymakamlığı ve nüfus idaresi ile tapu dairesi ayrı bir yerde, emniyeti, milli eğitimi ve belediyesi ayrı... ?Gelişiyor', ?Büyüyor' denilen Ümraniye'ye hiç ama hiç yakışmayan bir durum bu... Yanı başımızda kurulan yeni ilçeler; Çekmeköy, Sancaktepe ve Ataşehir bile Ümraniye'den daha erken hükümet konağı sahibi olacaklar.

 Devlet Hastanesi'nin yanı başındaki kocaman arazi yıllardır açık otopazarı olarak kullanılıyor. Bayramlarda ise kurban pazarı. Halbuki bu yer hükümet konağı için ayrılmış bir alan. Lakin gelin görün ki; ilçeye trafik yükü ve gürültüden başka hiçbir getirisi olmayan açık otopazarı, her hafta sonu Ümraniye'yi yaşanmaz kılıyor.

Hükümet konağı için ayrılan güzelim yer ziyan ediliyor. Yarından tezi yok; ilçenin kaymakamı, belediye başkanı ve emniyet müdürü nezdinde bir heyet oluşturulup bu yerin hükümet konağı yapılması için girişimde bulunulmalıdır.

Ümraniyeli, neden Üsküdarlı gibi güzel güzel kamu hizmeti alamasın. Yer deseniz var, para deseniz var. Hükümet konağının yapılmasını istemeyen birileri varsa açık açık söyleyin. Söyleyin ki biz de bilelim ve boşuna gırtlak patlatmayalım. Dimi ama...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72