Ülkemiz, sanatçı enflasyonu sayesinde sanatı ayakta tutuyor! Bu, sanatçı adı altındaki kişilerin her türlü kepazelikleri de yazılı ve görsel basının gündeminde?
Şimdi şöyle bir özeleştiri yaparak ?kime sanatçı denilir'i bir irdeleyelim? Sanatçı; -Sen kimsin dendiğinde ?sanatçıyım' demeyendir. Sanatçı, saçmaladığının farkına vardığı oranda sanatçıdır.
Sanatçı, diğer insanların görmediklerini gören, duymadıklarını duyan, hissetmediklerini hisseden ve bu duygularını güzel bir çatı altında birleştirerek insanların duyu organlarına hitap edecek şekilde sunan, başkalarının ürettiğini çalmadan, araştıran ve kendi özgün eserlerini üreten kişidir.
Günümüzün sanat anlayışı değiştiği gibi, sanatçıları da değişmiş durumda. Şöyle bir tarihimize bakalım? Bugün ne Selimiye Camii'ni inşa edecek bir Mimar Sinan ; ne de İstiklal Marşı'nı yazacak bir M. Akif Ersoy var mı@f7
Ülkemizdeki sanatçı taifesi, sanatını belli bir kesimin takdirini kazanmak için ya da belli bir zümreden destek alabilmek için birtakım ideolojilerin şakşakçılığını yapıyor. Mesela seçimler öncesinde bazı ses sanatçıları bazı partilerin çığırtkanlığını yapmak zorunda kalıyor.
Diğer taraftan, bazı gazeteciler ve köşe yazarları ensesi kalın birtakım kişilerin kalemşorluğuna soyunmuş durumda. Doğruyu ve güzeli kendine ilke edinen ve bu uğurda her şeyi göze alarak, hiç bir düşüncesini çekinmeden söyleyen sanatçı ya da sanatsal ruhlu insanların sayısı ise maalesef çok az. Örnek vermek gerekirse sayıları o kadar çok ki?
Magazin programlarına iki dirhem bir çekirdek giyinerek çıkıp da program sunuyorum diye geçinen manken eskisi hatunlar, sunuculuğun duayenlerine hakaret etmiş olmuyor mu@f8
Sanatçı; kültürü, bilgisi, ilgisi, davranışları ve yaşam biçimi, kısaca kişiliğiyle toplumu pozitif yönde etkileyebilecek nitelikte olmalı. Oysa medyada sanatçı olarak boy gösterenlerin çoğu; değil örnek olmak, doğru dürüst davranmaktan ve insan gibi konuşabilmekten bile acizler.
Sanatçı sıfatı taşımayan bu insanlar birkaç uyduruk kelimeyle bugünden yarına şöhret ilan ediliyorlar. Bunları sözde sanatçı diye nitelendirenler ise maalesef bizim meslektaşlarımız, yani gazeteciler? Üstelik de isimlerinin başına ?Ünlü sanatçı' sıfatı ekleyerek?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72