Diziler hayatımızın önemli birer parçası haline geldi. Ne var ki yeni diziler eski dizileri aratıyor. Gerek konuları, gerekse oyuncuları itibariyle aralarında öyle fark var ki? Bakın geçmiş yıllarda oynayan ve hala zihinlerde güzel anıları kalmış diziler...Yerli dizilerden; Bir İstanbul Masalı, Gümüş,  Perihan Abla, Aşk-ı Memnu, Aliye, Ekmek Teknesi, Hatırla Sevgili, Çalıkuşu, Aşk Bir Hayal, Karadağlar, Yaprak Dökümü, Bizimkiler (Bu dizi 14 yıl ekranda kaldı), Asmalı Konak, İkinci Bahar, Süper Baba, Vazgeç Gönlüm?
Yabancı dizilerden; Dallas, Charlie'nin Melekleri, Flamingo Yolu, Cosby Ailesi, Aşk Gemisi, Zengin ve Yoksul, Kaygısızlar, Komiser Colombo, Görevimiz Tehlike, Sahil Güvenlik, Alf, Yalan Rüzgarı hala belleklerde?
Diğer tarafta da şu anda ekranları parsellemiş yerli dizilere göz atarsak; Türk'ün Uzayla İmtihanı!, Uçurum, Hayat Devam Ediyor, Fatmagül'ün Suçu Ne, Kuzey-Güney, Kalbim 4 Mevsim, Pis Yedili, Araf Zamanı, Babam İçin, Alemin Kralı, Al Yazmalım, Bir Çocuk Sevdim, Dinle Sevgili (Bitmez oldu), Deniz Yıldızı (Bitmez oldu), Yer Gök Aşk (Bitmez oldu), Adını Feriha koydum, İffet, Mutsuz Ev Kadınları, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Firar vs?
Bu dizilerin sözde komedi olanları saçmalıktan öteye geçmiyor? Konular hemen hepsi birbirinin aynı? Silah, bıçak ve herhangi bir saldırının olduğu ve izleyicilerde korku algısı yaratan sahneler? Tecavüz, çarpık ilişkiler... Dizilerde saçma sahneler de gırla gidiyor. Örneğin taksiye binenlerin hiç ücret vermediği, fakir ailelerin nasıl olup da hep boğaz manzaralı evlerde oturduğu, dizilerde genelde sezon finalinde baş karakterlerden birinin vurulup öbür sezon başı elektro şokla sıhhatine kavuşması?
Polisiye dizilerde baş aktöre hiç kurşun değmemesi, sabah kalktığında bile saçı bozulmamış, suratı makyajlı kadınlar, eve ayakkabıyla girenler, tekerlekli sandalyeye mahkum olan herkesin bir gün ayağa kalktığı, ramazan aylarında sadece ilk gün oruç tutulup diğer günler kahvaltı yapılması?
Kafasına kurşun yiyenlerin ölmemesi, ölüp gömülen kişilerin sonradan tekrar canlanıp diziye dönmesi, polisiye dizilerde koca şehirlerin asayiş işini sadece üç beş polisin sağlaması, masanın altında bomba patlamasına rağmen kimsenin ölmemesi, zengin erkeğin fakir kıza aşık olması, zengin kızın da fakir erkeğe aşık olması, sahildeki şarapçılar ya da balıkçıların bilge insanlar  olması? vs ilk akla gelenler?
 Ne yazık ki tüm bu saçmalıklara rağmen dizi oyuncuları çuvalla para götürüyor! Aman siz siz olun hayatınızı dizilere endekslemeyin? Çünkü endekslerseniz sağ kalmanız çok küçük bir ihtimal.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.