Televizyonlarda hemen her kanalda dizi filmler var. Konular hemen hemen aynı. Son yıllarda toplumsal kirlenme had safhaya ulaştı. Her alanda, her yerde kirlenme yaşıyoruz. Yazılı ve görsel medyası ile tüm kesimlerimizin boş vermişliği ile bugün ülkemiz bu hale geldi.
Oysa  biz Cumhuriyet çocuklarıyız. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, bizler namusuna haysiyetine, şerefine düşkün bir toplumuzdur. Biz gelenek ve göreneklerini bilen, büyüğe saygı, küçüğe sevgisini veren bir toplumuz. Peki ne oldu bize? Kavgacı, itici, gürültücü, bananeci, çıkarcı, saygısız, ahlaksız, görgüsüz, hoşgörüsüz bir ortam ortaya çıktı.                          
Bu işte hepimizin, herkesin hatası ve suçu var. Ahlaksızlığa, yolsuzluğa, çıkarcılığa prim verir olduk. Bir milleti yok etmenin çeşitli yolları vardır. Buna ?strateji diyorlar. Psikolojik savaş' diyorlar.
Bakın Tv kanallarındaki dizilere? Hangisi eğitiyor, kültürümüzü, örf ve adetimizi yansıtıyor? Hiçbiri? Hepsi birbirinin kopyası, aile içi ilişkilerin ayaklar altına alındığı diziler? Şimdi her şey çıkara dayalı. Olumsuz televizyon programlarını seyretme çocuk/ergenlerde davranış bozukluklarına, şiddete başvurma ve karşılaştıkları sorunların çözümünde şiddete yönelmeye neden olmakta.
Çünkü çocuklar izledikleri televizyon programlarını yetişkinler gibi algılamayıp, gerçek ve kurgu arsındaki farkı ayırt edememektedirler. Sosyalleşme sürecinde bulunan çocuklar izledikleri olumsuz sahnelerden etkilenerek bunları taklit etme eğilimine girmektedirler.
Dizide ele alınan riskli davranışlar intihar, şiddet, suç işleme, evden/okuldan kaçma, madde ya da alkol kullanma, ehliyetsiz veya hızlı araba kullanma, kaza yapma, internetten sevgili bulma, bir kıza çıkma teklif etme, aşağılama, küçük düşürme, kopya çekme ve yalan söyleme olarak belirlenmiştir.
Çoğu araştırma televizyon-şiddet ilişkisi üzerine odaklanmakta. Yapılan 3.500 üzerinde çalışmanın neredeyse tamamı televizyondaki şiddetin çocuklar üzerinde olumsuz etkilerinin olduğunu ortaya koymaktadır. Son yıllarda çocuk ve ergenlerde şiddet davranışının artmasında en önemli faktörlerden birisi olarak televizyon programları gösterilmekte.
Ahlaksızlık almış başını gidiyor? Tabii bu arada eli ayağı düzgün yapıtlar da var? Kendi kimliğimizi, benliğimizi unutmamalı ve de unutturmamalıyız. Batının kültüründen ziyade, onların ileri Teknolojilerini, Bilim'ini, Fen'ini alalım. Bize onların yaşam felsefesi, debdebesi, ahlak dışı öğretileri lazım değil. Yetişen gençliğimizi koruyalım. Bakın sigara içme yaşı, uyuşturucu kullanma yaşı ilkokul seviyelerine inmiş?
Gittikçe bataklığa gömülüyoruz. Geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz. Milli birlik ve beraberliğimiz tehlikeye giriyor. Televizyonu doğru biçimde kullanmalıyız. Bırakın o ?reyting' masallarını. Herkes kendi reytingini kendine göre ayarlıyor! Milleti enayi yerine koymayın! Yazık etmeyin bu millete. Bu millet biziz, sizsiniz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.