Bir TV kanalında yayınlanan ?Yetenek Sizsiniz' adlı yarışma programı geçtiğimiz hafta sonunda bitti. Değerli Türk televizyon seyircisinin SMS'leriyle de Türkiye'nin en yeteneklisi Ali Yeşilırmak ve köpeği Max oldu.

 

Finale Kafkas Kartalları, Ali Yeşilırmak ve Max kalınca şampiyonluğu yetenekli köpek Max kazandı. Yüzlerce yarışmacı arasından elenerek gelen iki performansın finale kadar yükselmesi büyük bir heyecan fırtınası eşliğinde geldi.

 

Finalde, köpeği Max ile oldukça iyi anlaşan Ali Yeşilırmak, dört ayaklı partnerine yaptırdığı danslarla ?nasıl yani' dedirtti. Yarışmanın diğer finalisti Kafkas Kartalları ise yaptıkları Kafkas dansları ile gerçekten izleyenleri hayran bıraktı.

 

Köpeği Max'a oldukça güç hareketler yaptırmayı başaran Ali Yeşilırmak köpeği Max ile yaptığı gösterilerle jüri üyeleri olan Hülya Avşar ve Acun Ilıcalı'yı hayretler içinde bıraktı.

Yarışmayı kazanan Ali Yeşilırmak, "Şimdi diyecek söz bulamıyorum. Herkese buradan teşekkürlerimi iletiyorum" diyerek duygularını açıkladı.

 

Acun Ilıcalı'nın "Max, şampiyon olduğunu biliyor mu?" sorusuna ise sahibinin etrafından ters dönerek katıldı. Programa onlarca kişi ve grup katıldı? Haftalar boyu yapılan gösterilerle kendilerini ispatlamaya çalıştılar. Peki yetenek nedir, ne değildir? Yetenek, çeşitli çalışmalarla geliştirilen şeydir.

 

Herkes mutlaka her şeyi başarabilir fakat bu kişinin konu üzerine ne kadar düştüğü ile ilgilidir. Yetenek deyince biraz da istek giriyor işin içine sanki. Yetenek, doğuştan gelen zeka, kavrama ve anlama yetileri üzerine kişinin sonradan kendini geliştirmesiyle alakalı bir durum.

 

Neden derseniz, ne kadar zeki olsak da bir şeylere yönelmeden asla ve asla olduğumuz yerde yeni bir yeteneğimiz ortaya çıkmaz. Bazen az yeteneği olan kişiler azimleri, çalışkanlıkları sayesinde sanatsal değeri yüksek işlere imza atabilirler, üstün yetenekli kişilerden beklenen ama onların yapmadığı şekilde kaliteli çalışmalar yapabilirler.

 

Belki de önemli olan yeteneğin kişinin dünya görüşüne, kişiliğine ve isteklerine uygun olarak gelişebilmesi ve sonunda hizmete dönüşmesidir. Herkesin bir yeteneği vardır. Nadir olan, yeteneği, seni götürdüğü o karanlık bilinmeyen yere kadar izleyecek cesareti bulmak. Erica Jong

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.