Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2011 yılı 'Yaşam Memnuniyeti Araştırması'na göre, ülkedeki 18 ve daha yukarı yaştaki bireylerin yüzde 62,1'i kendisini 'mutlu' hissediyor (muş).
TÜİK, 'Yaşam Memnuniyeti Araştırması'nın 2011 yılı sonuçlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Araştırma, 3 bin 551 hane halkında bulunan 18 ve yukarı yaştaki 7 bin 368 bireyle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi. Tabii bu hane halkları hangi illerimizde ve bu ellerin hangi ilçelerinde... Bunu maalesef bilemiyoruz?
Ülkedeki bireylerin öznel mutluluk algılamasını ve temel yaşam alanlarındaki memnuniyetlerini ölçmeyi ve bunların zaman içindeki değişimini takip etmeyi amaçlayan araştırmada TÜİK, mutluluğu; 'acı, keder ve ıstırabın yokluğu ve bunların yerine sevinç neşe ve tatmin duygularının varlığıyla karakterize edilen durum; hayattan genel olarak memnun olma hali şeklinde tanımlıyor.
Bu kriterler baz alındığında, görüşülen bireylerin yüzde 62,1'i kendini 'mutlu', yüzde 9,9'u da 'mutsuz' olarak ifade etmiş. 2010 yılında bu oranlar, yüzde 61,2 ve yüzde 10,7 düzeyindeymiş. Yani her yıl mutlu insan sayımız artıyor. Tabii mutsuz insan sayımız da azalıyor... Ne güzel. Özlenen tablo da bu değil mi zaten@f0
Yine bu araştırma sonucunda 2011 yılında kadınların erkeklere göre daha mutlu olduğu görülüyor. Kadınlarda mutluluk oranı yüzde 64,6, erkeklerde ise yüzde 59,5 olarak belirlenmiş. Yaş gruplarına göre mutluluk düzeyi açısından bakıldığında  ise, 18-24 yaş grubundaki bireylerde mutluluk oranı yüzde 69,5 iken, 65 ve daha yukarı yaştaki bireylerde bu oran yüzde 57,8'e gerilemiş.
Eğitim düzeyi arttıkça mutluluk düzeyinde de artış gözlenmiş. 2011'de ilkokul mezunlarında mutluluk oranı yüzde 61,1 oldu, yüksekokul/üniversite mezunlarında ise bu oran yüzde 66,7'ye kadar yükselmiş. Diğer taraftan evli bireylerin de evli olmayanlara göre daha mutlu olduğu dikkati çekiyor. Evlilerin yüzde 65,5'si, evli olmayanların ise yüzde 52,9'u kendisini 'mutlu' olarak tanımlamış.
Peki bu insan grubu en çok neden mutlu olmuşlar derseniz, aile ve sağlık ilk sırayı alıyor. 2011 yılında kendilerini en çok ailenin mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı yüzde 73,8, kendilerini en çok sağlıklı olmanın mutlu ettiğini belirtenlerin oranı ise yüzde 72,8 olmuş.
Bakmayın siz o, hastanelerin dolup taştığına!!! Binlerce insanın işsiz dolaştığına!!! Veeee, son olarak vatandaşların yüzde 75,2'si kendi geleceklerinden 'umutlu' olduğunu açıklamış. Sonuçta insanımız ?mutlu', insanımız ?umutlu'... Gerisi laf-ı  güzaf... (yani boş laf?)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72