Geçen akşam TV ana haberlerde izledil ve hem utandım hem de  bizi yönetenleri lanetledim. Neden mi? İstanbul’un en büyük 2 üniversitesinden Cerrahpaşa hastanesindeki içler acısı durum karşısında Sağlık Bakanlığı acasba ne yapıyor.. Hastaneyi pireler basmış. Hastane içinde kediler cirit atıyor.

Ameliyathane kapatılmış, dezenfekte edilecekmiş. Hastalar koridorlarda yerlerde perişan halde… Diğer taraftan hastanenin deprem sonrası gördüğü tahribat olduğu gibi duruyor. İşin trajikomik yanı ise bu hastaneye hergün onlarca hastanın gelmesi…  Her zaman gelişmişlikten, çağdaşlıktan bahsedin gafil yetkililerimiz bu manzaraları görünce hiç utanmazlar mı acaba?

Ve hala o koltuklarında nasıl oturabilirler? Ne gelişmişliği, ne kalkınması… Hepsi boş şeyler,  Dünyanın en ilkel ülkelerinden biriyiz… Öyle yol, tünel, hava alanı yapmakla çağdaş ve medeni olamıyorsun maalesef. Sadece çıkar çevrelerini ihya ediyorsur… Zengini daha zengin ediyorsun…

Bakın hastanenin görüntüleri yayınlandı ama bakanlıktan ses seda yok… Eee çıkacak ses olmazsa... Ama atıp tutmakta üsktümüze yok... Yine aynı şeyi söylüyorum… Kentleri camilerle dolduracağınıza hastane yapın hastane… Bakın insanlarımız sürünüyor hastanelerde… Cerrahpaşa'nın acil yoğun bakım ünitesiyle ilgili vahim iddia: Klimalar bozuk, hastalar nefes alamıyor, ortalık sinek kaynıyor, temizlik hak getire…

Devlet hastanelerinin, tıp fakültelerinin acil servisleri, yoğun bakım üniteleriyle ilgili zaman zaman sarsıcı iddialar, görüntüler ortaya çıkıyor. Her yeri pislik içinde olan müdahale odaları, kedilerin cirit attığı koridorlar, sedyede saatlerce kan revan içinde bekleyen hastalar ve daha neler neler...

Bu ve benzeri görüntüleri onlarca, yüzlerce kez gördük. Her çarpıcı karenin ardından da hep aynı açıklamalar yapıldı. Yetkililer, tüm tedbirlerin alındığını söyleyip durdu... Ancak görüyoruz ki hastanelerle ilgili şikâyetlerin sonu gelmiyor.

İnsaf yahu. Bu kadar vurdumduymaz yöneticilerin olduğu bir ülkede, yapılan çıkar hesaplarının olduğu bir ülkede yaşayan insanlarımız hastane gibi hastane olan devlet hastanelerinde tedavi olmak istiyor… Bu da en tabii hakları sanırım… Ne kadar yazsan ne kadar çizsen aslında boş. Çünkü imam bildiğini okuyor…Yani ‘Bir toplulukta çok kişi ve fikir olsa da karar verme yetkisine sahip kimseler, kendi bildiklerini uygularlar’.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.