İstanbul'un en gelişmiş ilçelerinden biri olan Ümraniye'de ne yazık ki trafik ve zabıta teşkilatı ortalıkta yok? İlçenin alışveriş merkezi haline gelen Ümraniye Alemdağ Caddesi, sıkıntılarla boğuşuyor. Daha önce de gündeme getirdiğimiz otopark yetersizliğinden kaynaklı trafik keşmekeşinin yanında bu kez de yaya kaldırımı işgali söz konusu.
Daha öncelerde de vatandaşlar, Ümraniye Alemdağ  Caddesi'nde yaya kaldırımlarının işgal edildiği ve ilçenin zabıta ekiplerinin de buna sessiz kaldığını belirtiyordu.  Ama ne yazık ki değişen bir şey olmadı. Kaldırımlar yine aynı durumda. İki kişinin yan yana yürümesi imkansız.
Cadde boyunca esnafın yaya kaldırımına kurduğu tezgahlar yayalara çok zor anlar yaşatıyor. Hatta öyle yerler var ki kaldırımdaki elektrik direkleri, ağaçlar, ağaçların çevresindeki metal bariyerler de hem kaldırımı kapatıyor hem de ufak çapta yaralanmalara sebebiyet veriyor. Ha bu arada söylemeden geçmeyelim. Yer yer kaldırımı kapatırcasına park eden araçlar da sıkıntının diğer bir parçası?
Bu sıkıntıları anlatırken insan hem üzülüyor hem de sinirleniyor. Çünkü; Ümraniye Belediye binasına yapışık olan Alemdağ Cadde'sindeki bu durumdan belediye zabıta ekipleri haberdar değil. Veya haberliler de görevlerini yapmıyor.
Çünkü bazı vatandaşlar, ?Bu konuda şikayetlerimizi yaptık ama değişen bir şey olmadı' diyor. Tabii bu durumdan dışarıya tezgah koymayan esnaf da şikayetçi. ?Neden yetkililer bu duruma el koymuyor anlamış değiliz' diyor.
Diğer taraftan caddenin sağına ve soluna ikili-üçlü park etmiş araçlar da trafik akışını büyük ölçüde engelliyor? 10 dakikada alacağınız yolu 30-60 dakika arasında ve stres içinde alabiliyorsunuz? Şöyle sağınıza,  solunuza baktığınızda da tek bir trafik polisine rastlayamıyorsunuz?
Acaba Ümraniye Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik polisleri başka yerlerde mi görev yapıyor? İstediğin kadar yaz-çiz. Git şikayet et? Sonuç: Elde var sıfır. Sözün kısası: Biz böyleyiz, bizi kimse değiştiremez. İstenildiği kadar modernleştik, geliştik, kalkınıyoruz masalları anlatılsın? Görünen köy kılavuz istemiyor ki. Ha gözleriniz kör ise ona bir şey diyemem?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72