İstanbul'da en önemli sorunlardan biri trafik... İstanbul'da yaşayanlar günün önemli bir zamanını trafikte harcıyor. ?Vakit nakittir' sözü tarihe ne yazık ki karıştı. İnsanların trafikte vakit kaybetmeme, stres yaşamaması için bir çözüm bulamayan belediyeler maalesef sınıfta kaldı? Anadolu yakasından Avrupa yakasına 3 saatte geçebilen bir vatandaş nasıl stres yaşamasın?
Bir de devam eden tünel ve yol çalışmaları? Bir haftada bitecek iş aylarca, kaplumbağa hızıyla yapılıyor? Son olarak Namazgah durağında bulunan Çamlıca Mezarlığı'nın önü ve karşısı kaldırımlar alt-üst durumda. Trafik dakikalarca sıkışıyor. Yayalar ise cadde ortasında?
Aynı şekilde Kısıklı Karakol önünden Altunizade'ye kadar devam edecek tünel yapımı, trafiği Kısıklı'dan itibaren felce uğratmış durumda? Ve de yolun rampa oluşu araçların her an sağa doru devrilmesine neden olabilecek durumda? Bu çalışmalar neden gece yapılmaz da trafiğin en yoğun olduğu akşam saatinde devam eder?
Üst üste açılan ihaleler? Yapılan yolların tekrar kazılarak yenilenmesi, başka bir müteahhide rant kapısı açılıyor? Yeter artık bu kadar savurganlık? Bu ülke bu kadar zengin değil. Ve de böyle sokağa atılacak parası hiç yok? Seçimlere az bir zaman kala belediyeler hızlı bir çalışma temposuna girdi.
Mayıs geldi ve göz zevki diye milyarlarca lira çiçek dikimleri için harcandı. Yazık? Yazık? Hayır ben göz zevkimin daha iyi olmasını istemiyorum. Oralara harcanan parayla ihtiyacı olan ailelere daha çok yardım edilebilir...
Sıkıntı çeken onca insan varken harcanan paraya yazık? Bazı sportif organizasyonlar için de trilyonlar harcandı ve de harcanıyor. Bu da yanlış. Ne o; ülkenin tanımı, tesis filanmış? Geçin bunları? Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. Gösteriş budalası olmayalım?
Sporcu tabii ki tesisle, ama en önemlisi hoca + yetenekli sporcu ile ortaya çıkar? Buralara harcanan trilyonlarla doğu ve güneydoğuda birkaç fabrika, yol yapılır. Ve de bu paralar o bölgedeki köylüye, çiftçiye, işsize harcansa idi daha iyi olmaz mı?
Bırakalım artık bu büyüklük kompleksini. Gerçekleri görelim. Gerçekleri görmezden gelirsek, daha iyiye ulaşamayız. Biz buyuz ve de bu olarak kalacağız...  Hiç Avrupa'ya özenmeyelim... Avrupalı trene binmiş ve gideceği yere ulaşmış. Biz ise hala tren bekliyoruz!!! Çünkü maalesef beynimiz Avrupalı değil...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.