Seçimin üzerinden daha bir ay bile geçmedi. Kadir Topbaş'ın biraz zorlanarak da olsa yeniden koltuğuna oturduğu büyükşehirden hiç de güzel olmayan kokular geliyor. Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'yı bile çileden çıkartan gelişmeler gerçekten de düşündürücü. Öte yandan parti üst düzey yöneticileri de İstanbul'a dikkat çekerek; ortalığa çeki düzen verilmesini istiyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nda çalışan bir kişinin yakını vefat etti diye gazetelere ilan veriliyor. Faturası da ajansa kesiliyor. Böyle bir faturayı bizzat gördüğünü ve ?ödenmemesi' talimatı verdiğini söyleyen Hayati Yazıcı, "Hiç kimsenin şahsi masrafları bu ajansa ödettirilemez" diyerek İstanbul'un temposunda düşüş ve anlamsız bir çekişmenin yaşandığını itiraf etti.

Bir zamanlar Büyükşehir Kültür AŞ. etkinliklerini hiç ilgi ve alakası olmayan yerlerde yayınlatıyordu. Sayın Kültür AŞ. müdürü, köşe yazarlığı yaptığı ve gazete demeye bin şahit lazım bültenlere büyükşehir ilanlarını bol bol vererek resmen kaynak aktarımı yapıyordu. Kültür etkinlikleri tarihi ile malum gazetenin çıkış tarihinin birbirini tutmaması rezaletin niyet ve amacını belgeliyordu...

Bakan Yazıcı'nın endişeli yaklaşımı son derece yerinde. Öte yandan mevsiminden midir nedir bilinmez yine bir ?Lale' tartışması alevlenecek gibi gözüküyor. Aşırı paralar harcandığı iddiası ile geçtiğimiz yıllarda dillerden düşmeyen ?Lale' muhabbeti bu yıl da gündemi meşgul edecek gibi gözüküyor. Topbaş'la başlayan ikinci dönemde planlanan yeni görevlendirmeler de çekişmelere neden oluyor.

Seçim döneminde zarar ettikleri iddia olunan belediyenin İETT'den BELBİM'e, BELTUR'dan İSFALT'a kadar tüm şirketlerine bir an evvel çeki düzen verilmesinde büyük yarar var. Makam ve koltuk uğruna; kısır çekişmeler, yersiz tartışmalar ve gereksiz polemikler İstanbulluya zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Kadir Topbaş, yeni dönemde ipleri daha sıkı tutup tedbiri elden bırakmamalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72