Cinsel taciz, tecavüzler, genç kız ve kadınları öldürmeler aldı başını gidiyor. Hemen her gün başta çocuklara olmak üzere birçok taciz ve tecavüz olayını okuyoruz medyada. Pornografinin bu kadar kolaylıkla hayatımıza girebildiği bir dünyada taciz ve tecavüz vakaları daha da tırmanacak gibi görünüyor! 
Peki bu taciz ve tecavüzleri önlemenin yolları ne olabilir? Genel olarak insanımız her konuda olduğu gibi cinsel konularda da cahil. Cinsel eğitim çok küçük yaşlarda, önce ailelerden başlamalı. Çocuğa mahremiyet duygusunu aşılamak çok önemli. Ailelerin çocuklara yabancı kişilerle ilgili olarak, ‘bizden başkası sana dokunursa haber ver' şeklinde telkinde bulunması gerekiyor. Öz çocuklarına tecavüz eden babalar. Kızlarını satan anne-babalar… 
Şayet bir taciz veya tecavüz ile karşılaşmışsa çocuk, o zaman çocuğa yaklaşım da farklı olmalı. Çocuğun daha fazla travma geçirmemesi için çocuğa,  ‘Bu olay senden kaynaklanmadı. Bu senin başına geldi ama burada kalmalı' demeli. Artık öğretmen ve idareciler de tacizci oluyor!  Milli Eğitim Bakanlığı'nın çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda acilen tedbir alması da şart. 
Çocuklara yönelik cinsel istismarın çok yönlü değerlendirilmesi gerekiyor. Eğitimsiz aileler, bilinçsiz bir şekilde bakamayacakları kadar çocuk yapıyor. Özellikle de doğuda… Büyük şehirlere göç etmiş ve gecekondularda yaşayanlar… Ve tüm aile ekonomik zorluklar içersinde olduğundan hep beraber bir arada yaşıyor. 
Mahkemelerin ise suçlulara verdiği ceza hemen hemen yok gibi. Veya komik cezalar. Tecavüz ediyor, daha da ileri gidip kurbanını öldürüyor. Bu kişilerin yaşamaları, toplum adına cinayet.  Bir başka gün bir başka genç kızın veya çocuğun hayatını söndürecekler… Kısa süre sonra çıkıyor… Bu nasıl cezalar? Bu kişileri madem idam yok, ömür boyu hapiste çürüteceksin…
Sonuç olarak ceza yasaları tümden değişmeli? Hele de tecavüz, darp, kadına şiddet yaparak öldürme, çocuklara tecavüz cezalarına; hadi ‘idam' getiremiyorsun  ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis' getireceksin. Toplum içinde yaşayan bu vahşiler de dört duvar arasında belki ıslah olur. Olmasa da ömür boyu orada kalır.. Af filan bunlara hak getire? Öldürücü mikrop yok edilerek hastalık önlenir? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72