Yine basından öğreniyoruz… Ve sadece utanıyoruz… Haber aynen şöyle… Bankacılık Kanunu'ndaki 20 yıllık zamanaşımı süresi 10 yıla düşürüldü. Alınan kararla bazıları halen devam eden banka hortumculuğu davaları zamanaşımına uğrayacak. Özellikle, 2001 bankacılık krizi sırasında batan bankalardan kaynaklı ve bazıları halen devam eden, büyüklükleri milyon dolarlarla ifade edilen kamu alacağı davaları düşecek.

28 Şubat davası zaten yok edilmişti. Cumhuriyet tarihinin en büyük zararlarına neden olan 28 Şubat bankacılığı af oluyor. Yaklaşık 13 milyon kişiye yani ‘hırsız’a af geliyor… Türkiye’nin iflasına neden olan bu dönemin etiği, ilkesi zaten hiç yoktu. Yapacak bir şey yok. Canımız yanıyor. İşsiz bırakılan halk, fakir bırakılan halk bunu unutmaz…

Anayasa Mahkemesi, Türkiye ekonomisinin en büyük çöküşünü yaşadığı 2001 krizinin baş aktörleri olan banka hortumcularını mutlu edecek bir karara imza atıldı. Alınan kararla bazıları halen devam eden banka hortumculuğu davaları zamanaşımına uğrayacak. Özellikle, 2001 bankacılık krizi sırasında batan bankalardan kaynaklı ve bazıları halen devam eden, büyüklükleri milyon dolarlarla ifade edilen kamu alacağı davaları düşecek.

Çünkü Yüksek Mahkeme, Bankacılık Kanunu'ndaki 20 yıllık zaman aşımı süresinin geçmişteki banka hortumculuğu davalarına da uygulanmasını düzenleyen hükmü iptal etti. Karar nedeniyle özellikle 2001'deki bankacılık krizinde batan bankaların sahiplerine açılan ve halen devam eden alacak davaları zaman aşımına uğrayacak. 
 

TMSF'nin 2005'ten öncesine ait alacaklar nedeniyle açtığı davalarda zamanaşımı süresi, herhangi bir kamu alacağı davasında olduğu gibi en fazla 10 yıl olacak. Bu nedenle 2001 yılındaki kriz döneminden kaynaklı ve bazıları halen devam eden tüm davalar zaman aşımı nedeniyle düşecek. 
 

Anayasa Mahkemesi bu dönemde banka soyanları müruru zamana uğratmış… Ancak toplum vicdanı bunu af etmez. Şimdilik milletçe bu çalınan paraların üstüne bir bardak su içmemiz gerekiyor. Bütün hırsızlık, yolsuzluk, dolandırıcılık suçları yakında af kapsamına girecek. Sözün özü zamanaşımı kılıfına sokularak bazı isim sahibi! üç kağıtçılar af edilecek. Belki de ödül bile verilebilir bu kişilere…Biz ne zaman adam oluruz biliyor musunuz? Hırsıza hesap sormamanın, namusluları salak yerine koymak olduğunu anladığımız zaman… O zamanın da pek geleceği yok… Çünkü biz bize benzeriz..

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72