Son günlerin öne çıkanları

İstanbul'da geçen hafta yürütülen uyuşturucu operasyonlarının, çete lideri olduğu öne sürülen bir dersane sahibine kadar uzanması, gözleri özel dersanelere çevirdi. Velileri tedirgin eden vahim durum, korkutuyor. Haberimizden sonra arayıp ?kaçak ve korsan dersaneler' başlıklı haber ve yazılarımıza yetkililerin ne işlem yaptığını soran bir çok okurumuz, ?Biz şimdi çocuğumuzu kime güvenip emanet edeceğiz' dedi.


ÇEKMEKÖY'de Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Avrupa Koleji adındaki ünlü bir okulun açılışını yapmış. Fakat okul açılır açılmaz hakkında pek çok iddia öne sürüldü. Açılışın hemen ardından ortaya atılan ve gazetemize kadar ulaşan Avrupa Koleji'nin sıkıntılı yeri ve imar durumu hakkındaki iddialar gündemi meşgul edecek gibi.


ÜMRANİYE'de de Trabzonlular Derneği'nin Ihlamurkuyu'da ormandan alıp işlettiği 500 dönümlük tesislerinde eski ve yeni çifte bakanın katılımı ile açılan Fevzi Hoca adlı balık restoran ve yer hakkında pek çok iddia dolaşıyor. Bakanlardan birinin eski Orman Bakanı Osman Pepe diğerinin ise yeni Orman Bakanı Veysel Eroğlu olması ve alanın da orman arazisi olması arasında bağ kurulma ihtimalini tavana vurduruyor.. 


TUZLA'dan Sancaktepe'ye, Ataşehir'denÇekmeköy'e tüm ilçelerde kent konseyleri bir bir toplanıyor. Geçen hafta hepsini haber yaptık. Toplantıların içeriği zayıf mı zayıf. Çünkü konseylerin yaptığı icraatları o kadar. Öteden beri yazıp dururuz; ?Kent Konseyleri sadece kağıt üzerinde formalite icabı değil, layıkıyla icra edilmeli' diye fakat kimin umrunda. İnsan hakları komisyonları da aynı şekilde. Hepsi formalite...

BELEDİYELER'in basın-yayın danışmanları ve halkla ilişkiler çalışanlarına verilen seminerde uzmanların yaptığı şu uyarıyı hatırlatmakta fayda var: "Başkanın önünden çekilin. Onu, basın mensuplarından saklamayın. Başkanla basın arasındaki bürokrasi duvarını kaldırın. Gazeteci bürokrasiden nefret eder." CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasının basın danışmanına bağlanması da yerinde ve doğru bir tespit.


Okullar açıldı. Belediyeler önce araç gereç yardımı gibi eğitim desteği sundu şimdi de güvenlikte uyuşturucuyla mücadele gibi işlerde elini taşın altına koydu. Cadde ve sokaklardaki yol ve kazı çalışmalarının ise tüm uyarılara rağmen okul sezonuna denk getirilmesi birilerinin söz dinlemediğini gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72