Siyasette devir ekonomi devri

 

Bayram arefesinde ?vergi faizleri ve trafik cezaları affı', sonrasında memur maaşlarına zam ve iyileştirme çalışmaları ve şimdi de asgari ücrete sıkı bir zam sinyali veren görüşmeler. Araya bir de KOBİ'ler için düşük faizle kredi ve ticaret hayatını silbaştan düzenleyen yeni kanun çalışmasını eklediler.

 

Hoş % 20'lik kesimin yararlanabildiği KOBİ'lerin büyük bir kısmı kredi için avucunu yaladı ama... Biz orasını karıştırmayalım. İşte tüm bu piyasayı rahatlatma girişimleri, seçim yatırımından başka bir şey değildi.

 

Seçim yatırımı olmasa, ?af paketi' tatil ilan edilen ?arefe' günü, bilmem kaç kanalın canlı yayını ile bizzat Bakan Ali Babacan tarafından tane, tane açıklanır mıydı? Herkesin evinde ve tv. başında olduğu bir gün başka niye seçilir ki?..

 

Bu iyileştirmeler sayesinde Haziran'a kadar memlekette iyi bir bahar havası eser. Ondan sonra da her türlü zam furyasıyla, verilenler bir bir, geri alınır. Taa ki bir başka seçime kadar...

Sonuçta vatan, millet menfaatine olan bir durum da yok değil. Seçim yatırımı da olsa; ekonomik darboğazda olan vatandaşın kısa süreliğine rahat bir nefes alması ve piyasada nakit döngüsü güzel bir olay.

 

Böylece Haziran'da yapılması planlanan genel seçimler için Ak Parti iktidarı işe ekonomik düzenlemelerle başlamış oldu. Ak Parti'nin yerelde de belediyeleri ve ilçe teşkilatları tam kadro sahaya inmiş vaziyette.

 

Bir kaç aya da kalmaz milletvekili adaylarını kendi içlerinde belirlerler. Kim ne derse desin adamlar çalışkan. Diğer partiler gibi değiller.

 

CHP'nin tavanda fırtınalar kopartan lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi olağanüstü işler başarırken tabanı hala kış uykusunda. CHP'nin dağınık haldeki ilçeleri, vatandaşın derdine merhem olma umudunu yansıtmaktan çok uzak.

 

Dolayısıyla da CHP'nin, Lideri Gandi'nin yaptıkları dışında seçim yatırımı yapabileceği zerre kadar bir avantajı yok. ?Diğer partiler' kavramı da zaten çook eskilerde kaldı.

DSP'den MHP'ye, ANAVATANve Doğru Yol'un birleşiminden doğan DP'den SP, SHPve BBP'ye kadar tüm partiler, ?hey gidi günler hey' dedirtmekten başka hiç bir işe yaramıyor. Devir ekonomi devri. Sıkıntılı vatandaş, beynindekine değil elindekine ve de

cebindekine bakıyor artık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.