Güzelim Türkiye neden bu hallere geldi.  Akşam televizyonun haber yayınını açıyorsunuz ve dehşet içinde kalıyorsunuz… Bir tek olumlu haber varsa en az 10 tane insanı dehşete düşüren felaket haberi var… Ve hemen her yerde hayatınız bedava ! Uzun zamandır şiddetin ve öfkenin her türlüsünün yaşandığı bir toplum haline geldik. Ülkemizde her türlü şiddet yaşanıyor…

Aile içi şiddetten kadına şiddete, devletin kolluk güçleriyle uyguladığı şiddetten maganda şiddetine, eğitimde yaşanan şiddetten çocuğa şiddete, hukuksuzluk şiddetinden insan haklarına yönelik şiddete, televizyon programlarında ve dizilerinde yaşanan şiddete kadar çeşit şiddet altında yaşıyoruz.

Şiddet toplumu olmak, ne yazık ki çok genç bir nüfusa sahip ülkemizde gelecek kuşakların sevgisiz yetişmesine neden oluyor… İşte sadece bir günde ajanslara yansıyan o olaylar…

-Sokakta boşandığı karısının boğazını keserek öldürdü… -Beşiktaş’ta gece saat 05.00 sıralarında Ortaköy Meydanı üzerindeki bir kafede bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Kavga esnasında taraflardan biri karşı tarafa silahla ateş açtı. Bu sırada cadde de yürüyen bir genç rastgele ateşlenen silahın hedefi oldu ve öldü.

-Sakarya’da oynadığı topun peşinden yola koşan 14 yaşındaki bir çocuk otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. -Denizli’de evrakları ve muhtarlık mührünü isteyen yeni muhtar ile bunları belediyeye teslim edeceğini söyleyen eski muhtar tartıştı. Aralarında çıkan kavga sonucu taraflardan biri yaşamını yitirdi.  

-Ankara’da İstanbul Yolu’ndan şehir merkezine doğru seyreden “Yenikent-Ortapınar-İlksan TOKİ-Sıhhiye” hattında çalışan belediye otobüsü,“Eryaman-Ulus” hattında çalışan özel halk minibüsüne arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüs devrilirken, otobüs ise önce bir durağa sonra da yaya üst geçidine çarparak durabildi.

Kaza nedeniyle çok sayıda yaralı kurtarma aracı ile hastaneye sevk edildi. Kazada, durakta bekleyen bir kişi ve minibüste bulunan bir vatandaş, olay yerinde yaşamını yitirdi. -Hatay’da tarlada çalışan kadın işçileri taşıyan minibüsün kontrolden çıkarak üst geçitten düşmesi sonucu 3 kişi öldü.  Ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi’ne götürülen 1’i ağır 10 yaralı tedavi altına alındı.  -İstanbul Bağcılar’da borç yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi bıçaklandı.

Şahıs da silahını çekerek bıçaklayanı silahla vurarak öldürdü. -Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde sıva yapmak için iskele kurmak istediği binanın yanından geçen elektrik hattının uzaklığını ölçmek isteyen işçi, metal metren6in elektrik tellerine temas etmesi sonucu akıma kapılarak öldü.  

-Uşak’ta polis uygulama noktasından ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan sürücünün yönetimindeki otomobil, bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Araçtaki 4 kişiden 3’ü kaçarken, otomobilde kalan bedensel engelli vatandaş, polisle tartışırken vuruldu ve öldü. -İstanbul Maltepe Sahil Yolu’ndaki trafik ışıklarında, üniversite öğrencisi bir kızın kullandığı otomobil taksiye çarptı. Taksi şoförü hayatını kaybetti.

Bunlar sadece bir günde ve sadece o Tv kanalının haber merkezine ulaşan felaket haberleri. Terör olayları, kayıp çocuk ve kızlar hariç… Biz böyle değildik… Neden böyle olduk… Hiç sorumlular acaba düşünüyor mu? Zannetmiyorum… Onların düşündükleri başka şeyler…

Toplumun bu hale gelmesinde siyasetçilerin nefret dolu, toplumu kamplaştırıcı, ötekileştirici konuşmaları kadar, spor kulübü yöneticilerinin, yorumcuların, medya patronlarının, senaristlerin, yazarların, anne ve babaların payı yok mu? Var… Hem de öyle çok var ki… Ters tarafa yürümüyorsak eğer, daha kat edilecek çok yolumuz var değil mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.