Günümüzde insanlarımız nedense birbirlerini hiç sevmiyor. Sevgi göstermek isteyenlere ise o kadar duyarsız davranıyorlar ki… Sevgi olmayan bir toplumda hoşgörü, dostluk bekleyemezsiniz.

Devamlı bir sen-ben kavgası sürer gider… Sevgi, o kadar kutsal bir kelimedir ki… Kolay kolay kazanılmaz ve de kolay kolay kaybedilmez… Asla değiştiremeyeceğin şeyler için üzülme. Değiştirebileceğin ama istediğin halde değiştiremediğin şeyler için mutsuz ol veya asla bir daha sevmeyeceğim deme.. Mahcup olursun... Sevgiyi arama, çünkü sen aradıkça o saklanır...

Sevgi seni istedi mi bulur. Sevginin zamanı vardır.. Tıpkı baharı kışta arayıp da bulamayacağın gibi... Ya da bulsan da asla onun gerçek bir bahar olmadığını kabul etmek zorunda olacağın gibi .. O bulduğun sadece bir aldanmışlıktır..

Aldanırsan,tıpkı kış ortasında çiçek açan erik ağaçlarına dönersin.. Kışın ortasında sevinçten çiçek açarsın.. Kış gerçek yüzünü gösterince de donarsın, anlarsın ki yaşadığın bahar, kış ortasında yaşanan yalancı bir baharmış...

Erik ağacı gibi donarsın sen de. Sevgi aranmaz…Sevgi istedi mi seni bulur. Hiç ummadığın bir anda arkanda beliren bir dost olur bu bazen.. Vapurda ensende hissettiğin bir nefes alır götürür seni sevgiye.

Bir tesadüf sana sevgiyi getirir…

Sen sevgiyi aramamışsındır. Tıpkı gecikse de gelen ve geleceğinden emin olduğun bahar gibi... Tıpkı bir sabah kalktığında baharın pürüzsüz yüzü ile karşılaşman gibi bulmuştur seni sevgi... Sevgiyi kaybettiğinde de cesur olmalısın..

Yüreğin sabır ve güçle dolu olmalı. Her kaybedilen şey, kazanılan bir derstir. Sevgi çok şey öğretir insana severken ve kaybederken.

Sevgiyi kaybederken, sevgiliyi kaybetmenin ne zor olduğunu öğrenirsin.

Sevgiyi kaybederken aslında onu hiç kaybetmek istemediğini de öğrenirsin. Sevgiyi kaybederken onu kaybetmenin, bulmak kadar güç olmadığını, ama acısına katlanmanın ne güç olduğunu öğrenirsin.

Sahipken sevgiye hep yanında olacakmış gibi onu hoyratça harcamışsındır… Kaybettiğinde ise her an yanında olacağına inanmakla ne büyük yanlış yaptığını anlarsın. Ve bir dahaki sevginde daha temkinli davranırsın…

Hem severken, hem kaybederken. Bir önceki sevgi öğretmiştir bunu sana.. Her kayıp, alman gereken bir derstir senin için. Çünkü hiçbir sevgi tek başına var olamaz.. Ayrılamaz daha öncekilerden... Sevelim ve sevilelim…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.