Türkiye'de yaşayan insanlarımızın, özellikle de başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde yaşayanların ne yazık ki ruh sağlıkları bozuldu. Hemen her gün gazete ve TV haberlerinde izleyenleri hayretler içinde bırakan olaylarla karşılaşıyoruz. Peki neden böyle olduk? Çünkü insanlarımızın ruh sağlığı bozuldu.

Ruh sağlığı bozulan bir insan da her olumsuz davranışı sergileyebilir. İnsanlarda ruh sağlığı çok önemlidir. 75 milyona dayanmış Türkiye'de stres altında çalışan insanlarımızın ruh sağlığı bozulmasın da kimin bozulsun?  Bu bakımdan sağlık sektöründe ve sağlık ekonomisinde psikolojik ve psikosomatik konulara daha fazla bütçe ayrılmalı.

İnsanlarımız bu konuda doktorlara gitmeye teşvik edilmeli. Sağlık Bakanlığı bu konuda daha duyarlı olmalı. İnsanlarımızın hayatları bankalar tarafından rehin alınmış durumda? Bilinçsiz kredi kartı ve kredi kullanan kişilerin hayatları bankaların elinde rehin. Devletimiz de halkını korumak için, bankalara çeşitli yaptırımlar getiriyor.

Dünyada yaşanan bu ekonomik krizlerden ders çıkarmak gerekir, hem hane halkı, hem de şirket üst düzey yöneticileri kendi ekonomilerini ele alırken atalarımızın dediği gibi, ?Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım' ki;  dünyayı etkisi altına almış ekonomik kriz ve komşu ülkelerde görünen siyasi krizlerden fazla etkilenmeyelim.

Özellikle İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerdeki insanlarımızın depresyona girmelerinin nedenlerini özetlersek;

İç göç sürecinin tam başarıyla sonuçlanmaması ve iç göçle büyük kentlere gelen insanların belirli statüye ve amaçlarına ulaşamaması.

Türkiye'deki insanların ekonomik nedenlerle sorunlarının artması.

Aile içi uyumsuzlukların artması, ailede dışlanma, ayrımcılık ve küçümsenmenin gelişmesi.

Toplum tarafından istenmemek ve kabul görmemek.

Büyük kentin sorunlarıyla baş edememek.

Kendini içinde yaşadığı büyük kentin toplumuna ait hissedememe ve toplum tarafından dışlanma.

İşsizlik ve ekonomik sıkıntılar.

Gittikçe artan fakirleşme ve sosyal yardımlarla yaşama mecburiyeti.

İnsanların ekonomik kayıplar nedeniyle kendini güvende hissedememesi.

Kadınlarımıza uygulanan aile içi şiddet.

Çocuklara ailede gösterilen şiddet ve baskı? Olarak değerlendirebiliriz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.