Seçmen, atama
başkan istemiyor!
Seçim geliyor. Belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri için aday adayları sahada. Ak Parti'de hafta sonu temayül yoklamaları yapıldı. CHP'de ise müracaatlar 15 Ocak'a kadar uzatıldı. Saadet, MHP ve DSP gibi diğer partiler ise genelde adaylarını belirlemiş durumda. Sokaktaki vatandaş ise, ?ithal' denilen dışardan ve parti genel başkanlarınca atanmış başkan adayları istemiyor.
?İçimizden olmayan adaya oy yok' diyen bölge seçmeni bu kez daha bir kararlı. ?Bizi yönetecek başkan, bizden, içimizden biri olsun. Bölgeyi tanısın. Derdimizi sıkıntımızı en iyi bizimle birlikte yaşyan kişi bilir. Adını sanını duymadığımız dışardan biri, ağzı ile kuş da tutsa olmaz' diyen vatandaş çok da fazla bir şey istemiyor aslında. Seçmen, bu isteği ile yerden göğe kadar haklı.
Siyasi partilerin teşkilat yönetimleri cephesinde de durum farklı değil. Onlar da halkın isteğine katılıyor ancak genel merkez ve il bazındaki dayatmalara söz geçiremiyorlar. İşte yanlış bu noktada başlıyor. Yani bir partinin ilçe başkanı ve yöneticileri, genel merkez ya da il yönetimlerine diş geçirip, vatandaşın isteğini yansıtamıyor. Dolayısıyla da; tepeden atama birileri gelip başkanlık koltuğuna talip olabiliyor.
Bu noktada yapılacak iş bellidir. Seçmen kararlılığını ortaya koyacak. Yereldeki yöneticiler de buna destek verecek. Aday belirleme sürecinde; vatandaşın isteğine kulak tıkayıp, bildiğini okuyan parti sandıkta dersini almalı. Almalı ki; bir daha aynı hatayı yapmamalı. Adı üstünde; yerel yönetici seçimi bu... Yani ?yerinden' yönetim. O halde bırakacaksın. Halk kendi başkanını kendi içinden belirlesin...
Hiç kimse, dayatmacı ve tepeden atama bir adayla seçim alma hesapları yapmasın. Genel merkez ve liderlerinin tepeden atama adayına boyun eğen teşkilatlar ve seçmenin isteğine kulak asmayan partiler, sandıkta dersini alsın. Yerinden yönetime, yerinden yöneticiler gelsin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.