2014 yerel seçimlerine kısa bir süre kala ilçelerde siyaset kızışmaya başladı. Mevcut Belediye Başkanları yaptığı hizmetleri ve projeleri anlatırken, muhalefet adayları ise yapacaklarını anlatıyorlar. Demokrasinin güzelliği işte bu, vatandaş ikna olduğuna oy veriyor. Mevcut yönetim tembellik edip çalışmadıysa, halkını üzdüyse sandıkta cezasını çekiyor ve kaybediyor. “Bu iş bir hizmet yarışı” Seçimlere bu gözle bakmak gerekiyor.

 

Bazı ilçelerde Belediye Başkan adayı ve ekibi, partisinin de önünde tutulabiliyor. Vatandaş rahat ulaşabileceği, kendine yakın hissettiği, sözünde duran, çalışkan ve dürüst adaya oy vermek istiyor. İdeolojik oy kullananların sayısı da az değil, ancak son dönemde hizmet edenle etmeyenler arasında ciddi oy farkları oluştu.

 

Yeni ilçe olmuş bölgelerde halen köy havası mevcut. Vatandaş; Başkan ve Meclis Üyeleri ile birebir görüşmek, dertlerine çare bulmak istiyor. Yeni ilçelerde en fazla imar ve mülkiyet sorunları baş ağartıyor. İlçe Belediyelerinin büyük ölçüde yetkileri elinden alınmış olsa da, imar planı yapımında vatandaşın beklentisi büyük.

 

Eski ilçelerde durum böyle değil, bir seçim dönemi boyunca Başkanı hiç görmeyenler dahi olabiliyor.

 

Yeni gelişen bölgelerde normal bir yönetimin başarılı olma şansı çok az. Beş yıl gelip geçiyor ve birçok iş yarım kalabiliyor. Bu tür bölgelerde beklentiyi karşılayabilmek için Başkan ve ekibi iki katı fazla mesai yapması gerekiyor. İlçesine aşık olması gerekiyor

 

 Başkan başarılı olabilmesi için ekibin yerel ve heyecanlı olması gerekiyor. İlçenin dışından ithal gelen meclis üyesi adayları yerine, yerel adaylar tercih edilmeli. Akraba-i taallukatı başka bölgelerde olanlar, diğerlerine göre dezavantajlı olmalıdır. İşi ve evi, yönetimine aday olduğu Belediyenin sınırları içinde olması, yerel siyasetçiye daha fazla sorumluluk almasını gerektirir. Çünkü kaçacak yeri yoktur. Gece ve gündüz yönettikleri ile beraber olacağından hiçbir yanlış davranış içinde olamaz. Görevini yerine getirmediğinde toplum içinde aforoz edileceğini bildiğinden en iyisini yapmak için mücadele edeceği kesindir.

 

Muhtar adaylarında da durum meclis üyesi adaylarında olduğu gibi olmalıdır. Yolunu bulmak için değil hizmet etmek için bu makama talip olunmalıdır. Bu mevkiler para kazanma değil para harcama yerleridir. Zamanı, bilgi birikimi olanların Allah rızası için yapması gereken işlerdir.

 

Seçilenler dersine en iyi şekilde çalışarak, vatandaştan aldıkları vekaletin hakkını vermelidirler. Aksi taktirde hayır dua ile anılamazlar.12/02/2014

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72