Seçime 75 gün
kala vaziyet!..
Daha önceden ?Ak Parti ve CHP çekişmesi olur' dediğimiz Ümraniye'de seçim-meçim yok. Çünkü Ak Parti mevcut başkan Hasan Can'ı adaylıkta tek geçti. CHP ise kamuoyu önüne henüz doğru dürüst bir aday adayı bile çıkarabilmiş değil. Çekmeköy'de Sıddık Eraslan, Mehmet Yaşa ve Ahmet Poyraz üçlüsünün tercihi ile CHP adayı Hüseyin Sipahi arasında müthiş bir çekişme yaşanacak. Sancaktepe'de Kemal Ayyıldız ve CHP adayı Fikret Şahin yarışır.
Ataşehir'de aday isimleri henüz netleşmediği için yorum yapmak çok zor. Maltepe'de CHP'li Mustafa Zengin Ak Parti'li mevcut başkan Fikri Köse'ye karşı. Kartal'da isimler sürpriz olur. Pendik'te CHP adayı Salih Usta, Ak Parti'nin belirleyeceği adaya karşı mücadele eder. Gelelim Tuzla'ya. Tuzla'da da CHP-Ak Parti çekişmesi had safhada. Anketlere göre; CHP adayı Cemil Ekşi Ak Parti adayına karşı şimdiden fark atıyor.
Sultanbeyli'de Ak Parti, Alaattin Ersoy'la yolunu ayırıp eski ilçe başkanı Hüseyin Keskin'le devam edecek gibi gözüküyor. Diğer partiler, birtakım katakulliler yapıyor ama; Hüseyin Keskin'in karşısında bu oyunlar tutmayacak gibi gözüküyor. Üsküdar'da Mehmet Çakır'ın oldurulmayacağı neredeyse kesin. Ama yerine Mustafa Kara mı yoksa başka biri mi orası muamma. SP'li Yılmaz Bayat iyi bir çıkış yaptı ama bugünlerde ne hikmetse sesi soluğu çıkmıyor. DSP bile Levent Kırca ile atakta.
Beykoz yine cadı kazanı. Ak Parti'li mevcut başkan Muharrem Ergül, koltukta son birkaç ayını yaşıyor. CHP'de eski başkan Alaattin Köseler'i halk istiyor. MHP'nin Beykoz adayı ise Zekeriya Gündoğdu. SP'li aday Salih Bilici, tıpkı Yılmaz Bayat ve Ümraniye'deki Mehmet Bingöl gibi nefesi tez kesilenlerden oldu. İşte seçime 75 gün kala vaziyet...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72