Seçim yasaklarını yine takmıyorlar!
Seçim geliyor, ortalık afiş ve pankarttan geçilmiyor. Hele o bangır bangır gezen ses otobüsleri yok mu... Mahalle aralarında bile cirit atıyorlar. Milletin hastası mı var bebeği mi uyuyor... Kimin umrunda. Halbuki yapılan tüm bu uygulamalar 9 Mart'a kadar yasak. Partilerin 9 Mart'a kadar afiş ve bayraklarını seçim irtibat büroları ve parti temsilcilikleri dışındaki alanlara asmaları kanuna aykırı...
Ama seçim yaklaştıkça yasaklar da bir bir deliniyor. Belediye başkan adayları ve muhtar adayları buldukları boş yeri dolduruyor. Bir siyasi partinin yapıştırdığı afişin üstüne diğeri gelip yapıştırıyor. Daha sonra kim, kimin parasını harcayarak temizleyecekse artık... Özellikle ana güzergahlara asılan dikkat dağıtıcı pankart ve afişler ise ?trafik canavarı'na adeta davetiye çıkarıyor. Seyir halindeki sürücü yola bakmayı bırakıp, ?aday pankartları' okuyor.
Mahalle aralarında cirit atan yüksek sesli otobüsler ise vatandaşın tepkisini çekiyor. İş, aş derdinde olup; ekonomik krizle boğuşan seçmen bu kirliliği, ?israf' olarak değerlendiriyor. Öyle ya tüm bunlar kimin parası harcanarak yapılıyor dersiniz... Vatandaştan alınan vergilerinden yapılan siyasi partiler ödeneğinin bu şekilde ?çar-çur' edilmesi, yine belediyelerin imkanları bu yolda ?har vurup harman savurması' hiç ?etik' düşmüyor.  
YSK'nın konuya ilişkin kararını hiçe sayan siyasi partilerin seçim yasaklarını delen uygulamaları, daha seçim gelmeden vatandaşın tepkisini çekmiş durumda. İlgili kararda; ?duvar ilanı ve afişle propagandaya ilişkin uygulama ve yasaklar mülki idare amirlerinin yetki, gözetim ve denetimi altında yürütülecek' deniliyor ancak mülki idare amirlerinin delinen yasaklar karşısında sessiz kalmasına vatandaş da anlam veremiyor.
Sonuç itibarı ile; vatandaştan alınan vergilerle aktarılan kaynağın bu şekilde savrulması, ülkemiz için büyük bir kayıp. Siyasilerin bu gibi seçim öncesi dönemlerde il ya da ilçe bazında biraraya gelerek ortak kararlarla sorunu çözmesi mümkün. Mülki idare amirleri de alınacak bu ortak kararlara önayak olmalı, seçim yasaklarını takmayanlar hakkında gerekli işlemleri yapmalıdır.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72