Seçim kokusu yayıldı ya... Piyasa yine meslekle alakası olmayan gazeteciyle dolar. Adliyenin basın savcılığına üç-beş satırlık bir beyanname veren herkes, gazete çıkarabilir. Zaten memlekette ?işsizlik' ve ?ekonomik kriz'de var. Hazır seçim gelmişken ?voleyi' vurup kaçalım hayali kurarlar.

Biz, bu niyetteki kişileri her seçim öncesi dönemde defalarca yazıp yetkilileri uyardık. ?Seçimin gazeteci bozuntuları' diye gırtlak patlattık. Lakin ?sakalımız yok ki lafımız dinlene' misali, tedbir alan bir yetkili maalesef olmadı.

İrfan Gündüz'den Mustafa Ataş'a ve Özlem Türköne'ye kadar 22 Temmuz seçimlerinde gazetemizi ziyarete gelen iktidar partisi milletvekili adaylarına da konuyu ilettik. Yayıncılık sektörüne çeki düzen getirecek yeni bir yasal düzenleme yapabileceklerini söylediler. Lakin 4 senedir bekliyoruz. ?Tık' yok.

Her seçim döneminde olmuştur bunlar. Sonuçta kimi avucunu yalamıştır kimi de başkalarının bilmem nerelerini ama olan ?gazetecilik' gibi onurlu bir mesleğe olmuştur.

Gerçekte meslek erbabı olan yahut gazetecilik eğitimi alan kişiler ise, bu ?çakal'ar yüzünden, ?kurunun yanında yaş da yanar' örneğindeki gibi aynı kefeye konmuştur. Hiç kimse bunlara; ?mesleki tecrübeni bildirir belgen ya da bu işle ilgili eğitimin nedir?' diye sormamıştır.

Gelinen noktada; toplumda gazeteciliğin itibarı zedelenmiştir. Pazarlamacılıkla eşdeğer hale getirilmiştir. İşten anlamayan, işi-gücü olmayan, gazete yayıncılığı yapmıştır. Vergi vermezler, SSKprimi ödemezler. Bütün sermayeleri sırtlarındaki çantadan ibarettir.

Gazete çıkarıyorlar ya; ?iş verme' vaadiyle kandırdıkları gençleri, oraya buraya koşuşturup, aylarca kullanır sonra da atarlar. Çıkarıp dağıttıkları ve adına ?gazete' dedikleri sözde yayınlarına şöyle bir bakmanız yeterlidir ne mal olduklarını anlamanız için.

Yazılarıyla beyin, şekil ve şemalleri ile de mide bulandırırlar. Yine de ?gazeteciyiz' diye böbürlene, böbürlene gezerler. Her konuda ahkam keserler. 50-100 lira aldıklarını manşetlere taşıyıp kahraman eder, alamadıklarını da her türlü çamura bularlar. Ve bunlar gazetecidirler (!)..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72