Yerel seçimler yapıldı. Ne var ki itirazlar, şaibe dedikoduları halen devam etmekte. Diğer taraftan sınavlar da yapıldı ve de yapılacak… Yıllardır ‘şaibesiz sınav’ yapmanın tarihe gömüldüğü Türkiye’de, görüldüğü ve yaşandığı gibi ‘şaibesiz seçim’ de yapamaz hale geldik.  Ve de şaibe konusunda gösterilen gerekçeye! Tam oylar sayılacağı saatlerde,trafoya kedi girip kısa devre yapar, ‘fırtına elektrik direklerini devirir’…

Oy sayımlarını tüm partilerin temsilcilerinin gözü önünde yaparsınız, birisinin itirazı üzerine yapılan yeniden sayım, belediye başkanlığına el değiştirtir.Sandık başlarında neredeyse 24 saate yakın bir zamanı aç, susuz ve de uykusuz geçiren fedakar sandık kurulu üyeleri  oy saymasını mı bilmiyor, yoksa bizim sandığın sonucu budur’ diye imza altına aldıkları tutaklardaki rakamları teslim ettikleri insanlar, toplama yapmasın’mı?... Birçok uygulamada olduğu gibi, doğru dürüst seçim bile yapamama, vatandaşın oylarını sayamama durumu ile de dünyaya rezil olmuş durumdayız.

Seçim öncesi meydanlarda yapılan ağır tahriklerle ayakta olan Türkiye, seçim sonrası da sonuçlara itiraz için ayakta… Hak arayanlar, ‘haksızlık var, oy sayımını yeniden yapın’,  diye sokağa dökülenler yine polis şiddeti ile karşı karşıya... İktidara bağlı Yüksek Seçim Kurulu ve kollarında görevli insanların, vatandaşın kendilerine emanet ettiği oyların namusunu korumaları, üzerlerindeki şaibelerden yüzlerinin akı ile kurtulmaları gerekmiyor mu? Gerekiyor da bu gerekliliği neden yerine getirmiyor veya getiremiyorlar?

Diğer taraftan oy vermesini bile bilmeyen ve de öğrenmek istemeyen cahil bir toplum… Sadece Ankara’da, bu seçimde iptal edilen oy sayısının 123 bin olduğu söyleniyor…123 bin kişi, en kutsal vatandaşlık görevini yapmak üzere sandık başına gitmiş, oy vermeyi bile becerememiş, yok hükmünde oy verip,gönül rahatlığı’ ile sandık başından ayrılmış. Yine sadece Antalya’da iptal edilen oy sayısının 11 binin üzerinde olduğu bildiriliyor.

Bu durum, sandık görevlilerinin kılı kırk yarması’ndan mı kaynaklanmış, gerçekten bu kadar vatandaş, oy pusulasına mühür basmaktan bile aciz mi?... Gerçeği kimse bilmese, kimse sorgulamasa da acı bir Türkiye tablosu olarak karşımızda duruyor. Ülkemizi yönetenlerden beklentilerimizi o kadar abartmayalım... KPSS ve YGS sınavları da şaibeli oldu. Her sınav iptal edilmeli. Şaibesiz sınav mı var bu ülkede.

Dolayısıyla sınav yapılamaz bu ülkede. Sınavlar iptal edilip kurum baştan aşağı yenilenmeli, soru hazırlayan hocasına kadar soruları önceden görme yetkisi olan herkes görevden alınmalı.Yerlerine yapılacak atamalar, siyasetten uzak bağımsız uzman bir kurul tarafından titiz bir şekilde yapılmalı.Ama işte kimi kime şikayet edeceksin… Bozacının şahidi şıracı hesabı.. Sınav iptal edilse ne değişecek. Yeni yapılacak sınavda başka katakulliler yapılacak… Değişen bir şey olmaz. Çünkü toplumun anatomisi bozuk… Allah hakkımızda hayırlı olanı versin. Hadi gülelim hep beraber ağlanacak halimize…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72