30 Ağustos Zafer Bayramı, gelecek haftaya Ramazan Bayramı ve sonrasında 12 Eylül referandumu. Derken zaman su gibi akıp gidiyor. Ramazan ayı bile referandum hareketliliğinde gidiyor. İftar davetleri, siyasiler ve belediyelerin halk iftarları göz açıp kapayıncaya kadar referandum geldi, çattı. Kamuoyu, ?Evet' mi, yoksa ?Hayır' mı çıkacak merakla bekliyor.

Milletçe 12 Eylül'deki referanduma kilitlendik. Bugüne kadarki hiçbir halk oylaması belki de bu kadar ilgi uyandırmamıştı. Genel seçim havasının da ötesinde bir halk oylaması olacağı kesin. Bu oylamada çıkacak sonuç hiç şüphesiz önemli. Çünkü seneye genel, ondan sonraki seneye de cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak.

Her ne kadar Başbakan Erdoğan, "Sonuç ne olursa olsun biz 13 Eylül'de yolumuza aynen devam edeceğiz" dese de; iktidar AkParti'nin de ana muhalefet CHP'nin de kaderi bu referandumdan çıkacak sonuca bağlı. CHPLideri Kılıçdaroğlu, tüm çalışkanlığı ve çabasına rağmen tembel örgütünün kurbanı olup istediği sonucu alamazsa 13 Eylül günü işi gerçekten zor olur.

Hükümet kanadı Ak Parti, istediği sonucu alamazsa işi CHPliderinden daha zor. MHPve diğerleri için pek de fazla değişen bir şey olmaz. MHPkanadında referandum süreci; her zamanki gibi kendine özgü çerçevesinden çıkabilmiş değil. Tabanda da, tavanda da hep aynı söylemler, aynı şekil ve tarzlar. İlçe teşkilatları kapalı birer kutu... Bu gidişle MHP'nin referanduma etkisi düşük olur.

Halk, oylama için sandığa gidiyor, gitmesine ama kafalar karmakarışık. Çünkü paket, paket dedikleri değişiklik maddelerini herkesin anlayacağı dilde doğru dürüst anlatan birileri ne yazık ki henüz çıkmadı. Herkes işi daha da karmaşık hale getirmenin peşinde. Liderler, meydanlarda birbirine laf yatiştirip kavga ve tartışma havası yaratmaktan öte bir şey yapmıyor...

Sokak ve caddelere asılmış kimin söylemi olduğu belli olmayan afiş ve pankartlar, henüz 7-8 yaşındaki çocuklara ?lolipop' şekeri karşılığında dağıttırıldığı her halinden belli olan broşürler... İşte böyle bir ortamda ülkenin kaderini belli edecek bir sandığa merakla gidiyoruz bakalım...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72