Hemen her gün birtakım ilçelerde günahsız insanların arabaları yakılıyor. Oysa bu eylemi yapanlar bilmiyorlar ki, yaktıkları bu arabaların sahipleri dişinden, tırnağından artırarak bu arabayı ihtiyaç nedeniyle almış? Sanıyorlar ki, ?neden bu araba bende yok', ?adam zengin, altında arabası var' düşüncesiyle adeta kin kusuyorlar.
Bu eylemin altında yatan en büyük neden, tabii ki bu eylemi yapanların yoksul, varoş insanı olduğu. Terör, vatandaşların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan beslenir ve bundan dolayı tüm vatandaşların açlık, fakirlik ve muhtaçlıktan bir an önce kurtarılması gerekir. Halk ağzında bir deyim vardır: ?Devlet Baba'?
İşte terörün kökünün kazınması için ?Baba Devlet' anlayışının hayata geçmesi lazım. Bir ailede baba çocuklarına bakmazsa ne olur, o çocuklar dışarıda ya hırsızlık, gasp yapar ya da üç-beş kuruş uğruna teröre bulaşır.
Sosyal ve dış politikadaki bazı zafiyetler terörü besliyor. Artık insanlarımız sadece İstanbul'a odaklanmayacak. ?İstanbul'un taşı toprağı altındır' felsefesi artık geçerliliğini yitirdi.
Para sadece İstanbul'da, Ankara'da kazanılmasın. Doğu ve güneydoğu illerinde de kazanılsın? Oralarda yatırımlar yapılsın. Fabrikalar, küçük-büyük işletmeler açılsın?  Bunları engelleyenlere de ağır cezalar verilsin. Kim olursa olsun?
Ki, oradaki vatandaş yaşadığı topraklarında geçimini sağlasın? Kalkıp da çiftini, çubuğunu satıp batıya göç etmesin? Gençler çalışmaya odaklanınca neden dağlara çıksın?
Böylece devlet ile milletimizin arasına girmek isteyenlerin tezgahları da bozulmuş olacak?  Ekonomi güçlenip insanlarımız,  refah seviyeleri yükselince terörü besleyen hiçbir devletin karşısında boynu bükük olmayacak.
Bakmayın öyle ?ekonomi büyüdü, zenginleştik' diyenlere. O zengin, mutlu azınlık ne yazık ki Türk toplumunu temsil etmiyor. Önemli olan orta ve alt gelir sınıfının refahı. Asıl zenginlik; Türkiye'nin en ücra köşesindeki vatandaşın bile yokluk çekmediği zaman gelecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.