Geçtiğimiz günlerde bir ihbar üzerine olay yerine giden polisimiz karısını döven bir vahşinin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Talihsiz polisin amacı bu kişiyi sakinleştirmekti. Oysa o gözü dönmüş cani kendisine engel olmak isteyen polisi öldürdü. Yurdun hemen her yerinde polisimiz çok zor şartlarda görev yapıyor. Yasalar karşısında polis çaresiz. Çok sıkıştığı zaman biber gazı sıkıyor sadece. Ve de suçlu gösteriliyor.

Ama karşısında gözü dönmüş vahşilerin yaptığı öldürücü saldırı ise mubah sayılıyor… Kanunlarımız böyle düzenlenmiş bilenlerimiz tarafından. Ölen suçlu, öldüren haklı… Görünen gerçek, polis çok zor şartlarda görev yapıyor. Psikolojisi tamamen bozulmuş. Son olayda da adam karısını bıçaklıyor. Polise silah kullanma hakkı doğmuş ama kullanmıyor. Kullanırsa mahkemede infaz edileceğini biliyor. Sonra ne oluyor bıçağı yiyor.

Ondan sonra ateş ediyor ama boşuna… Poliste psikoloji diye bir şey kalkmadı. Topluca el ele verdik, polisi düşman belledik… Polisi öldürüyorlar,  yol kesiyorlar, otobüs yakıyorlar, halka saldırıyorlar… Bu olay bütün polislere ibret olsun, bir ihbara gidersin ama eve dönmek nasip olmaz... Şöyle bir çevrenize bakın… Her kafadan bir ses, her kafadan değişik yorumlar… Sanki herkesin kendi kanun ve kuralları var… 

Oysa devletin tek kanunu olur. Ve de herkes bu kanunlara uyar. Uymayan da kim olursa olsun cezalandırılır. Aksi takdirde hukuk ve demokrasinden bahsetmek abesle iştigal olur. Avrupa’da ise böyle değil… Örneğin İsviçre’de bir terör yandaşı genç uyuşturucuyu almış sağına soluna faça atmış. Kanlar içinde elinde bıçak ama kimseye bir zarar vermiyor. Polis geliyor sorgu sual etmeden çekiyor silahını ve genci kafasından vurup öldürüyor.

Aynı olay bizde olsa neler olacağını düşünün.  Tabii ki burada tüm emniyet camiasını tertemiz göstermiyoruz. Nedense bazılarımıza özgürlük fazla gelmiş. Karısını döven, evinde terör estiren daha elini kaldırmadan önce; eğer bir hata yaparsa indirimsiz 5 yıl sabahtan akşama kadar susuz- katıksız taş kıracağını bilse bunlar olmaz. Böylelerini muhakeme falan etmeden olay yerinde kör kurşunla infaz edeceksin ki  bakın bir daha polise  veya başka bir görevliye el kaldıran oluyor mu?..

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72