Son günlerde özellikle de ‘ünlü sanatçı’ sıfatıyla görsel ve yazılı medyada yer alan ve uyuşturucu operasyonlarında pişkin tavırlarıyla boy gösteren bu kişiler gerçekten ‘sanatçı’ sıfatına layık mıydı? Sanatçı kime denir, kimdir sanatçı? 
Basit anlamda söyleyecek olursak: Sanatçı, sanatı gerçek anlamda özümseyen, önemseyen; sanatı kendi kişiliğinde eriterek, güzel şeylere dönüştüren (dönüştürebilen), "insan olmak" bilincini en üst düzeyde tutan (taşıyan), kendini aşan kişidir. 
Sanatçı, karşılık beklemeden, sürekli kendisinden verendir. Yaşadığı dönem güç anlaşılır, anlaşılamayabilir de... Toplumun üstündedir. Yarınlara seslenir. Diğer bir deyişle; sanatçı, herkesin duyduğunu, herkesin gördüğünü, herkesin hissettiğini, herkesin düşündüğünü; farklı şekilde duyan, farklı şekilde gören, farklı şekilde hisseden, farklı şekilde düşünen, farklı şekilde yorumlayan, farklı şekilde yansıtandır; duyulmayanı duyan, görülmeyeni gören, olmayanı bulandır. 
Sanatçı üzerine bunları söyledikten sonra, gelelim bizdeki sanatçıya:  Bizde sanatçı bukalemun gibi. Saate göre, güne göre renk değiştirir. Bizde sanatçının kişilik sorunu gibi bir sorunu da yoktur. Kimileyin taraf tutar, kimileyin tarafsızdır!..  Çıkarının gerektirdiği şekilde düşünür. Bizde sanatçı çoktur...  Ama bizde gerçek sanatçı yoktur... (Üç-beş müstesna hariç tabii) 
Günden güne daha da yozlaşan bir medya, kalite ve müzik... Mevcut sistemin ve hükümetlerin de ses çıkarmamasıyla daha da kötüye gitmekte. Türkiye’deki televizyon programları zaten kalitesi bozulmuş, düşünce yeteneğini kaybetmiş halkımıza daha da zarar vermekte. 
Sanatla ilgisi olmayan, sadece şarkıcılık ve türkücülük yapan, özel hayatındaki ahlaksızlıklarıyla ün sağlamış, ilimden, edepten, üsluptan, erkandan, hitabetten yoksun onlarca insanın adı bizde sanatçıdır.  
Sık sık sevgili değiştiren, uyuşturucu kullanan, içki içip sapıtan, toplumsal dinamikleri törpüleyen, çocuklara ve gençlere kötü örnek olan, onlarca kişinin adıdır bizde sanatçı. İçlerindeki gerçek sanatçıları, örnek müzik adamlarını, sanatıyla ön plana çıkmak için mücadele eden emekçileri saygıyla anıyoruz…
‘Ben seyretmiyorum’ ki, demek ise en büyük DUYARSIZLIK... Sanatçı; okumayan, yeteneği olmayan (teknoloji sağ olsun, başta akıllı telefon manyakları olmak üzere) kendinden bir şey katmayıp sırf taklitle gündemde olan kişi… Bu örnekler çoğalabilir… 
Sevebiliriz, dinleyebiliriz ama herkese sanatçı diyemeyiz…Bu, doktorlukla alakası olmayan ama seni iyileştiren birine doktor demek gibi bir şey. Saçma yani… Ve tabii ki bu güzel insanların her insan gibi zenginlikleri, güzellikleri, eksiklikleri olacak. 
Bu tür, sanatçı diye lanse ettiğimiz sözde sanatçılar hangi yaşta olurlarsa olsunlar bir şekilde gündemde kalmayı başarıyorlar. Ne yapıyorlar… En başta sık sık sevgili değiştiriyor, evliyseler evlenip boşanıyor ve de ‘kendimi arıyordum’ diyerek uyuşturucu kullanıyor… Yılışık yılışık kameralara gülüyor. Serbest bırakılıyor. Ben de diyorum ki hırsızlık yapan kişi de ‘açtım, parasızdım, onun için çaldım’ deyince hemen serbest bırakılmalı!!! Bazıları ise mükafatlandırılıyor bile. Oynadığı dizideki aldığı büyük paraya zam yapıyor! yönetmeni. Bu yönetmeni de kutlamak gerek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72