Ortalık bir anda aday adayı doldu

Takvim işliyor. Seçmen listeleri Mart'ın 18'inden beri muhtarlıklarda asılı. İsteyen YSK'nın sitesinden TCkimlik nosu ile girip kaydının olup olmadığını görüyor. Bu seçimde ilkler çok. Mesela 25 yaşında vekil adayı...

Gelelim partilere; Ak Parti, 7 Mart'ta başlattığı başvuru süresini 14 Mart'ta sona erdirdi ve binlerce aday adayı için hafta sonu temayül yoklaması yaptı. Temayül sonucu açıklanmayacak ve 11 Nisan'a kadar mülakat ve diğer sınavlar var.

Son başvuru süresi MHP'de 21 Mart Pazartesi bugün, SP'de ise 22'si Salı günü yarın. CHP'de ise süreç diğerlerine göre daha ağır işliyor. Geçen hafta sonu toplanan MYK önce aday belirleme şeklini, ardından da başvuru takvimini açıkladı.

Buna göre; CHP İstanbul'da önseçim yapmayacak ve YSK'ya aday listelerinin verileceği 11 Nisan'a kadar süreç işleyecek. Ön seçimin olmaması bir çok aday adayının geri çekilmesine yol açtı. Bu gidişle Ak Parti, MHP, SPve diğer partilerin adayları CHP'den önce netleşecek.

Ve gelelim hadisenin bir başka boyutuna: Ortalık aday adayından geçilmiyor. Geçen hafta itibarı ile ortalık bir anda aday adayı doldu. Bir çoğunun düne kadar nerde, ne yaptığını bilen de pek yok ve bu isimlerin yatırım+reklam amacıyla ortaya çıktıkları gün gibi ortada.

Hepsinin kaderi genel başkanların iki dudağı arasında. Hepsi de yukardan söz almış. Kimle konuşsan; başbakan öyle uygun görmüş, kime sorsan Kılıçdaroğlu ile konuşmuş ve onların isteği ile aday adayı çıkmışlar. Parti tabanına, ?yukarının isteği atmasyonu'nu sallayan sallayana...

Gerçek manada memleket ve millete hizmet amacıyla yola çıkan aday adayı yok mu? Elbette var. Lakin bunların sayısı diğerlerine göre çok çok az gibi...

Şimdi önemli olan; gerçek manada memlekete yararlı iş yapmak için yola çıkanlarla; diğerlerini iyi ayırt edebilmek...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72