Dünyamız hızla ilerleyen teknoloji sayesinde çölleşmeye doğru gitmekte. Bir gün gelecek, ormanların tahrip edildiği topraklar kuruyacak, kurak olan topraklarda hiçbir canlı türü üremeyecek. Bu yüzden yağmur bulutları yağmur bırakmayacak yeryüzüne. Kuraklıktan dolayı bir gün ne yiyecek bir şeyler, ne de içecek su bulabileceğiz bu gidişle bakir alanları yok ederek.
Boş başka alanlar var iken villa ve evler yapılmak amacıyla ormanlık alanların tahrip edilmesi. Ormanlık alanın yakınlarından geçen yol var iken gereksiz yere ormanın tahrip edilip yol açılması. Ormanların yok oluş nedenleri arasında binaların ve fabrikaların çoğalması ile bilinçsiz insanların ormanları yakması gösterilebilir...
Gelişen sanayileşme ile birçok ağacın mobilya üretimi için ve inşaatlarda kullanılmak amacıyla gereksiz yere kesilmesi. Üstelik yerine fidan dikilmeden kesilen ağaçlar. Ekilen fidanların bakılmaması. Oysa ki yeryüzünü kapsayan ormanlarımız tahrip edildikçe, yakılıp yıkıldıkça kurulu bir düzen, ekosistemimiz yavaş yavaş yok olmakta. 
Ormanlarımız tahrip oldukça toprak kaymaları meydana gelmekte. Bakın ülkemiz dahil dünyanın birçok yerinde toprak kaymaları olmakta ve insanlar ölmekte… Oysaki erozyon birçok toprakta ormanlık ve ağaçlık alanların yok olmasından kaynaklanmakta. 
Ülkemizde ve dünyada birçok bölgelerde orman yangınları oluşmakta. Bu orman yangınlarının birçoğu bilinçli bir şekilde insanlar tarafından çıkarılmakta, bir kısmı bilinçsizce, ihmal sonucu atılan bir sigara izmariti, piknik için yakılan ateşin tam olarak söndürülmemesinden, çiftçilerimizin yaktıkları anızın rüzgar etkisiyle etrafa yayılmasından, bir kısmı da güneşin o yakıcı ve kavurucu sıcağından, yıldırım gibi doğa olaylarından, köylere veya kasabalara verilen elektrik tellerinin rüzgarla veya herhangi bir nedenden dolayı kopmasından ve daha birçok nedeni bilinmeyen sebepten dolayı meydana gelmekte. 
Oysa ki dünyada var olan bütün ormanlık alanların bünyelerinde birçok değişik türde hayvan, çiçek ve böcek barınmakta. Yanan ve tahrip edilen her orman, dünyamızın geleceği için yaşayan damarlarından birinin kuruması demektir. Yakılan ve yok edilen her orman dünyanın yavaş yavaş yok olması ve ekosistemin değişmesi demektir. 
Dünyamızın ve iklim koşullarının bizlere verdiği cevaplar bunu göstermekte. Gelecek nesiller, güzel ve sağlıklı toplumlar diyoruz. Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir dünya istiyorsak ormanlarımıza sahip çıkalım. Unutmayın ormanlarımız bizim için çok değerli! 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72