ORMANDANYOLOLMAZBEYLER!..

Tanju'nun Ataşehir'de attığı emlak golünü hatırlarsanız ?rant kıyağı' başlığı ile vermiştik. Ulusal basın da bizden sonra harekete geçip konuyu gündeme getirdi. TOKİ, zaman kaybetmeden Danıştay'a başvurdu ve yürütme durduruldu. Tanju'nun golü ofsayt oldu.

?Zararın neresinden dönersen kardır' misali kaymakamlık binası bile olmayan Ataşehir'e belki de faydamız dokundu... Kötü mü ettik?..

Yine geçen hafta, ?Ormandan yol mu olur?' başlığı ile bir haber yapıp; "Ümraniye - Şile Otoyolu Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri karşısındaki orman içerisinde devam etmekte olan hummalı yol yapım çalışması görenleri merak ve hayrete düşürüyor" diye kamuoyunu bilgilendirmiştik.

Haberde; ?Ormandan birileri için özel yol mu yapılıyor?' diye sorduk fakat ?tık' çıkmadı...

Yapılmakta olan yolun istikameti belli. Yol, tepeye doğru tırmanıyor. Peki tepede ne var? Tepede Trabzonlu İşadamları ve Bürokratları Derneği'nin Orman Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiraladığı yaklaşık 500 dönümlük alan üzerine kurulan sosyal tesisler var.

Eskiden milletin girip su aldığı, ?Çırçır' diye bilinen yerin girişine bir de güvenlik bariyeri koymuşlar, halk kendi malı olan yere giremiyor...

 Tepeye ?balık ve köfte restoranı' bile konduruvermişler. Hem de Akçaabat köftesi ve meşhur Fevzi Hoca'dan. Ünlü sanatçı geçen hafta Volkan Konak, Trabzonlular gecesinde sesini fazla yükseltince Tepeüstü ve Ihlamurkuyu mahallelerinin sakinleri rahatsız olup şikayet etti.

Aynı gece restorana gelen ekipler, yüksek sesten Fevzi Hoca'ya 18 bin lira ceza kesiverdi.

Neymiş efendim Orman Bakanlığı, bilmem kime kiraya vermiş. Bakanlık, halkın ortak malı olan bir yeri kime nasıl kiraya verebilir? Yetmedi bir de aşağıdan ormanı yara yara özel yol çekeceksin.

?Harmandan gel harmandan, yar kaçalım ormandan' türküsündeki gibi yakında asfalt bile dökerler orman yoluna. Nerde kaldı ağaçlandırma, ormanı özendirme girişimleri...

Peki duyarsız Ümraniye halkına, sivil toplum kuruluşlarına ve de siyasilerine ne demeli...

Hastanenin yanındaki kocaman alanımızı açık otopazarı yaptılar yazdık sesleri çıkmadı, Çırçır'ı halkın elinden aldılar yazdık ses yok, peki ya ormanlarımızı yarıp yol yapıyorlar yine mi ses yok?..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.