Zaman zaman  dünyadaki çeşitli yayın organları yayınladıkları haberlerle ilgi çekiyor? Yine bunlardan birinde utanç verici bir durum vardı? Dünyada birinci olmuştuk? Bu cümleyi okuyunca insan tabii ki gururlanıyor? Ama cümlenin devamını okuyunca insanın haysiyeti, 5 paralık oluyordu? Evet,neden biz böyleydik@f9 Neden biz de medeni devletler seviyesine gelemiyorduk.

***

Çünkü bizde çaba ve gayretle, azim ve istekle çalışmak ve istikrarla, hoşgörü ve muhabbetle, sevgi ve saygıyla, okumak ve öğrenmek yoktu.!                          

Türkiye,  internetin Google motorunda yaptığı porno aramada dünyada birinci olmuş!. Birinci olduk ama terbiyesizlikte! Sadece bu alanda mı birinci olmuşuz@f10 Nerde?

Mesela; Türkiye 25 milyon üyesiyle MSN Messenger kullanımında dünya üçüncüsüymüş!?

İthalat artışında dünya birincisi olmuşuz! ? Çin'in imal ettiği şişme kadın ihracında en baş müşteri Türkler'miş!!!

Hammadde bağımlılığında dünya birincisi olmuşuz!

Faiz rekortmenliğinde dünya birincisi olmuşuz!?

Asgari ücret üzerinden alınan büyük vergide  dünya birincisi olmuşuz!?

Çocuk suçlarında artış oranında dünya birincisi olmuşuz!?

Evlilik dışı ilişkilerde dünya birincisi olmuşuz!?

Özelleştirmelerde dünya biricisi olmuşuz!?

Türk üniversiteleri (1-2'si hariç) ?dökülen' üniversiteler olarak dünya birinciliğini kazanmış!...

Kişi başına düşen ekmek tüketiminde dünya birinciliğini kazanmışız!?

Alkol ve sigara tüketiminde büyük bir başarı göstererek dünyanın ilk üç devleti içine girmişiz!?

Organ naklinde de dünya birinciliği bizdeymiş!  (Bizim  ne kadar sağlıksız  bir toplum  olduğumuzun göstergesi)

***

İşte bu birincilikler gördüğünüz gibi hep olumsuz anlamda. Hep negatif yönde dünya birincisi olmuşuz. Bu arada bu olumsuzlukların yanında tabii ki istisnalar da var. Sanat ve Tıp alanındaki başarılı çalışmalarımızla da gurur duyuyoruz tabii. Ne var ki bunlar olumsuzların yanında biraz sönük kalıyor?

***

Durum gösteriyor ki Türkiye'nin hali içler acısı? Nedeni; araştırma yapma ve yenilikçi olma kültürümüzün eksik olması, bilinçli bireylerin yetişmemesi... TV'lerde uyduruk programlar, diziler, saçma sapan yarışmalar, yok yemek yarışması, yok 1 dakikada saçma sapan marifetler yarışması vs. Kitap okumayan bir milletiz? Araştırma yapmayan,  çok uyuyan, çok yiyen, çok boş konuşan bir milletiz? Tüm bu olumsuzluklara rağmen bu milletten ümidimizi kesmeyelim? Şartlar ne kadar olumsuz gibi gözükse de millet olarak atağa geçeceğimize içten inanıyorum? Yeter ki; isteyelim ve inanalım... Gerisi zaten gelir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72