Ne zaman basında bazı haberler abartılı olarak yer almaya başlasa, altında mutlaka başka şeylerin olduğunu düşünüyor insan? Çünkü, hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Birileri bu tür haberlerle toplumu ters köşeye yatırmak niyetinde?

Son günlerde, ya da uzun süredir diyelim, günlük gazetelere biraz göz attığınızda ilk göreceğiniz haberler özellikle ?kadına şiddet'i öngören haberler. Örnekleri istemediğiniz kadar çok: ?Kendisini aldatan sevgilisini'? ?Terk edilen koca?' ?Sokakta rastladığı eski karısına?'

Bu tür haberleri istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Dünyanın her ülkesinde bu tür olaylar vardır tabii. Siz sanıyor musunuz ki Avrupa'da bu tür olaylar hiç olmuyor? Ya da ABD'de yaşanmıyor? İşin gerçeği, gerek AB ülkelerinde, gerekse ABD'de bu tür olaylar vaka-i adiyeden? Yani sıradan olaylar.

Diğer taraftan, dizi ve programlar?Onlar çok mu farklı?? Topluma en çok izletilen programlar;  izdivaç türü, kadınlara erkek beğendirme programları değil mi? Magazin adı altında toplumun en çarpık ilişkilerini tüm ülkeye izleten kimler? Bir tane dizi söyleyin şiddetin olmadığı?

Kimin eli, kimin cebinde türünden dizilerle toplumu yönlendiren çarpık ilişkileri tüm topluma örnek olarak sunan siz değil misiniz? Bir tane dizide bile, namusuyla çalışan, topluma olumlu örnek olacak? Öğretmen-Hakim-Doktor-Mühendis  -Memur, şef, işçi, esnaf kadın var mı?

Dizilerde kadınlar ya nereden kazanıldığı belli olmayan paraları harcayan metres konumunda ya da hizmetçi? Bu çarpıklıklar düzelmedikçe ve de cehalet ortadan kalkmadıkça hiçbir şey değişmez? Böyle mi önlenecek şiddet?

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72