İnsanlar kadın olsun, erkek olsun hayatları boyunca başarılı olmak isterler. İnsanların başarısızlığa hiç tahammülleri yoktur. Peki başarılı olmanın sırrı nedir? Başarılı olmanın sırrı var mıdır? Herkes başarılı olabilir mi? Evet? Başarının sırrı vardır. Hem de herkesin kolaylıkla görebileceği bir sırrı vardır. 
Başarı, hangi alanda olursa olsun kim tarafından istenirse istensin birbirini izleyen bir dizi düşünsel-duygusal-sosyal yoğunlaşma bölümlerinden oluşan bir zincirdir… Hiç unutmayalım ki bir zincir, en zayıf halkası kadar sağlamdır.
İnsanları başarıya götürecek dönemler vardır hayatında. Bunlar; güçlü bir istekle hedefe yönelmek. Hedefe ulaşmak için gerekli donanımı kullanmak. Kazandığımız donanımı gereken zaman ve yerde en üst etkinlikte kullanmak. Ne yaptığımızı, ne yapmadığımızı görerek kavramak. Ve… Zamanında ve yerinde gerekli düzeltme ve eklemeleri yapabilmek. Bir insan düşündüğü, inandığı ve güvenle beklediği şeye er geç mutlaka ulaşır. İnanmadığı hiçbir şey imkansız değildir.
Başarılı olmanın tek ve mutlak ölçüsü iyi bir üniversite tahsili yapmak, herkesin gıpta ettiği bir mesleğe sahip olmak değildir. İnsan, yetenekli olduğu çok değişik alanlarda, severek yapabileceği çeşitli işlerde kendini ortaya koyabilmişse, yaşamdan zevk alan biri ise, başarılı olmuş demektir.
Hayatta en büyük amaç mutlu olmaktır. Her şey bunun uğruna yapılmaktadır. Ancak herkesin mutlu olmak için kullandığı araçlar farklıdır. İnsan, olabileceğinin ötesini amaçlamalıdır. Çalışmadan inanmak işe yaramaz. İnanç, çalışmakla kusursuzlaşır. Düşüncelerinizi kendinize saklayın. Zihinsel imajınızı kendinize saklayın. Gerekeni yapın ve bekleyin. Kimseye bir şey söylemeyin... Alacağınız tepkilerle bir o yana bir bu yana savrulmayın.                             
Bugüne kadar dünyada yaşamış ve yaşamakta olan insanların hiçbirinin tıpa tıp birbirinin aynısı olmadığı kabul edilirse başarı için izlenecek yöntemlerin de herkes için farklılık göstermesi kaçınılmazdır. Birisinin zafiyet olarak gördüğü kişisel özellikten diğer bir insan başarı merdivenlerini tırmanmada pozitif anlamda yararlanabilir. 
Başarı kişiye özgüdür ve başarılı olmak için izlenen yöntemler de kişiseldir.  Başarılı olabilmek için hiçbir zaman hedeften ayrılmayın. Hayalinizi zihinsel olarak bitirin ve gerekeni tamamlayarak bekleyin. Eğer inanıyorsanız istediğinize mutlaka sahip olursunuz...
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72