Demokrasi ile idare edilen ülkelerde, meclis içinde iktidar ve muhalefet olmak üzere iki toplum bulunur. Bunlardan muhalefetin başlıca görevi iktidardakilerin yanlışlarını, hatalarını onlara yasalar çerçevesinde gösterip,  doğruyu ortaya çıkarmaktır. 
Bugün parlamentomuzda muhalefet görevini CHP ile MHP üstlenmiş durumda. MHP lideri sayın Devlet Bahçeli, bugüne kadar olan siyasi geçmişi ile genellikle tutarlı davranan, saygınlık kazanan bir lider. Gelecekte Türk siyasetine daha önemli hizmetleri olacağını umduğumuz bir lider.
Bir diğeri, CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da bürokrasi çarkı içinde yoğrulmuş, beyefendi ve saygın bir devlet adamı? Ne var ki yıllardır sandıktan aldıkları mesajı okuyamayan, hatta sandığa giderken bile belli kesimleri dışlayıp, sadece belli kişilere saldırı şeklindeki yaklaşımlarıyla seçimde puan toplayacağını zanneden bir düşünce içinde muhalefet lideri. 
Türkiye'de her ne kadar ‘açılım’  devam etse de bugünlerde yine terör olayları gündemde. Karakollara saldırılar… Güvenlik güçlerine ve askere saldırılar… Araçlara saldırılar… PKK terörünü bitirmek konusundaki kararlılığımızı bütün dünya kabul etmiş durumda. Demek ki davamızı iyi anlatmışız dünya ülkelerine. Ne var ki, Meclis içi ve dışında devamlı bir sürtüşme, sen-ben davası ise devam ediyor.                                           
Meydanlarda sadece birbirini suçlayıcı konuşmalar, hatta zaman zaman hakarete varan konuşmalar. Bu konuşmalar, keza kürsüden birbirlerine yaptıkları suçlamalar izleyenleri son derece üzüyor… Bu konuşmalar geçmişteki seviyesiz muhalif çığırtkanlıkları hatırlatıyor. Siyasetin seviyesi  bugüne kadar böyle düşürülmemişti…
Artık politikacıların biraz geçmişten ders almaları gerekiyor… Geçmişin tekrarının onlara bir şey kazandırmayacağını bilmeliler… Bu tür konuşmalarla belki kendi yandaşlarının ilgisini çekiyorlar ama büyük bir çoğunluk olan halkın tepkisini topluyorlar. 
Muhalefet, herhalde doğru yanlış her şeye karşı çıkmak oluyor bizim ülkemizde. Maalesef. Bizim ülkemizde muhalefetin anlamı ‘HAYIR- HAYIR- HAYIR' dan başka bir şey değil. Oysa muhalefet, iktidardan çok daha çalışkan ve üretken olmalı. 
Mutlaka muhalefet yapacağım diye iktidarı yermek, yaptıkları olumlu icraatları görmemek veya görememek, muhalefet partilerine ne yazık ki devamlı olarak puan (oy) kaybettiriyor… Tüm ülkelerle, liderleriyle, muhalefetiyle görüşen, tartışan, araştıran yaratıcı bir muhalefete ihtiyaç var.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.