MAGANDALARAÖZELYASAMI?

Gazete ve televizyonlarda gündemi meşgul eden konulardan biri de yeni silah ruhsatı yasa tasarısı. Biri bir şey ortaya atıyor, açıklamasını filan yapmadan. Sonra da tepki görünce sözüm ona açıklama yapıyor. "Silah taşıma yaşı 18'e indirilecekmiş?

Herkes 2 tabanca taşıyabilecekmiş!" Aynen 1700'lü yıllardaki kanunsuzlar şehri Teksas'ta olduğu gibi? Orada da çifte tabancalı kovboylar ?kanun benim' diye dolaşmıyor muydu?

Şimdi Türkiye, silaha sahip olmanın daha kolay hale gelmesine ilişkin yasa tasarısı tartışıyor. Yasa teklifini veren vekil de çıkıyor ekranlara? "Eeee silah fabrikaları, silah tüccarları bizim insanımız değil mi" demez mi? hay aklınla bin yaşa? Nasıl da düşünemedik o gariban tüccarları! 

Ancak ortada bir de gerçek var: Cinayet sıralamasında Türkiye; Litvanya ve Estonya'nın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Avrupa istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre Litvanya'da her 100 bin kişiden 8.76'sı cinayete kurban gidiyormuş!.

Türkiye genelinde cinayet vakaları her ne kadar azalma gösterse de halen 100 binde 2 oranına sahip AB ortalamasının çok üzerinde. AB'de, Türkiye'nin önünde yer alan Litvanya ve Estonya'da silah satışına ilişkin yasaların çok esnek olması yüzünden bu kadar yüksek.

Şöyle bir etrafımıza bakalım. Ahlaksızlık diz boyu... Ne kadar olumsuz eylem, olay varsa bizde yaşanıyor? Örneğin, kaçak hazine arazisine ev yap ondan sonra da af çıkar, tapu ver.. Ne ala. Oh ne güzel. Dağdan indim şehire ve ben orman kanunlarına göre istediğim yere ev yaptım. Su, elektrik aldım?

Bu arada hakkıyla vergisini verenlerin, zor bela tapu alanların burnunun dibinde çarpık yapılaşmaya neden oldum. Şimdi de araziyi bana veriyorsunuz. Ne güzel? Diğer tarafta bilindiği gibi yeni köprü yapımı tasarısı var?

Bazı uyanıklar da, ?aman 3. köprü güzergahını hemen çitle çevireyim, nasıl olsa hükümet bana arsa veriyor' telaşında. Oh ne ala. Sokaktan geçerken maganda kurşunu günahsız bir çocuğa, balkonda oturan birine isabet ederek öldürür.

Ama karşılığında göstermelik bir ceza alır. Düğünlerde kurşunlar insanların kulaklarının yanından vızıldayarak geçer? Ne o adetmiş?. Ne adeti yahu. Geri kafalılığın, cehaletin daniskası?

Burası Türkiye? Hakkıyla çalışanı, kanunları uygulayanları cezalandırır? Böyle değildi ama bu hale getirildi? Sen silah taşıma kapsamını genişletirsen vatandaş kendi hakkını kendi alacak. Yani ölümler artacak!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72