Güzel ülkemin güzel vatandaşı ekmeği nereden bulacağımın peşinde… Emeklim 30-40 TL zam alabilir miyim’ in telaşında… Asgari ücretle çalışanım Temmuz’da alacağı 40 TL! ikinci yıl zammının heyecanı içinde… Bu söylediklerim 75 milyonluk ülkenin çoğunluğunu teşkil edenler için… Kalanlar zaten elit tabaka!… 

Bir bakanımız, kolundaki 700 bin liralık saatin, ‘hediyeydi, ben aldım’ müdafaasını yaptı kutsal TBMM’de… ‘Saat benim’ diyor ya yeter de artar bile… İster kendi almış olsun, ister hediye olsun… Hiçbir şey fark etmez… Fark eden şey ise bu yoksul ülkenin bir bürokratının 700 bin TL’lik saat takması…

‘Parası var takar ya’ diyenleriniz olabilir. Ben de hayır takamaz diyorum. Neden mi?  Kişi birtakım yollarla mal varlığını arttırmış olabilir… Hesap sorulmamış olabilir… Bu saat hediye olsa, rüşvet olsa ne olur, kendisi alsa ne olur, bu saat 700 milyar lira,,, Senin din kardeşin orada aç yatacak, sen de 700 bin liralık saat takacaksın… Vatandaş hariç herkes yemiş. Yemeyen kaldı mı?

Böyle bir saati hayatta göreniniz var mı? Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir bakan 700 bin TL’lik saat taktı. Üç kuruş zam, üç kuruş aylıktan başka bu vatandaş ne gördü ki? Asgari ücret açıklanıyor. Zam ne kadar biliyor musunuz? Yüzde 4 zam olacakmış.

Amma eğer kişi göz önünde olan hem de bakanlık gibi bir makamı işgal ediyorsa ve de ülkesinin ekonomik durumunu en iyi bilen kişisi ise bu değerde saati takmaz… ‘850 TL asgari ücretle çok iyi geçinilir’ diyen bir bakanın 700 milyarlık saat takması ne kadar ironik?

Heyyy, çıplak vatandaş... Sonunuz hayırlı olsun… Diyecek başka şey yok. Her şey ortada da, sen bırak bu işleri, seninle dalga geçiliyor aslında. Sen açsın, adamın sadece kolundaki 700 milyar... Daha geçen ay soğuktan donarak ölen insanların olduğu, ayın sonunu zor getiren milyonların olduğu ülkede bakanlık yapan biri tarafından takılmasının izahı olmayan bir saat.  Şu da iyi bilinsin ki kimse bir çıkarı, menfaati olmadan bu değerde bir hediye vermez, veremez…

Gayet açık ve net söylüyorum ki, içinde dalavere olmayan işlerle böyle bir para ka-za-nı-la-maz... Vee görün bakın bir süre sonra tüm yolsuzluklar unutulacak, suçlananlar ‘ak’lanacak… Yıllardır olduğu gibi…Haydi, yola devam!!! Bakın tüm gayrimeşru olaylar kapandı gitti. Ne arayan var ne soran… Burası benim sevgili memleketim…Bu memlekette sadece yargı çalışsın bize yeter.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72