Sıkça tekrarladığımız konu: Şiddet… Bakın, gazete ve TV haber başlıklarından birkaç tanesi…
-17 aylık bebeğe tecavüz edip öldürdü…
-Eşini ve çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti...
- Öğrencisine tecavüz eden müdür…
-Parası için annesini öldürdü…
-İzmit’te katliam: Anne ile 3 çocuğu öldürüldü, baba kayıp...
-Annesini bıçaklayarak öldürdü… Vs…
Karıncayı bile incitmeyen bir toplum, neden ve nasıl bu hale geldi? Kendiliğinden mi? Bir anne veya baba, çocuğunu vahşice neden öldürür? Bir evlat, anne veya babasının canına neden kıyar? Bir eş, hayat arkadaşına neden şiddet uygular, neden öldürür? Bir iki olay olsa üzerinde durmayalım. Ama her gün, her yerden kötülük, vahşet, tecavüz fışkırıyor. Bu bir zihinsel soykırım. bu bir ahlaki soykırım, bu bir vicdani soykırım…
Milli ve manevi tüm değerlerimiz siliniyor, beynimiz biçimlendiriliyor, bilinçaltımıza şiddet ve vahşet içeren ahlak dışı yeni programlar yükleniyor. Bizi biz yapan değerler elden giderken habersiz seyrediyoruz. Dizilerle, filmlerle planlanan davranış modeli, toplumun bilinç altına binlerce kere işlenerek tüm değerler ve bilgiler alt üst ediliyor. 
Eğitim ve medyanın eseri, kendi değerlerinden habersiz, dizi filmlerde gördüğünü taklit eden saygısız, sabırsız, duyarsız, vicdansız, bilgisiz, boş beyinli tipler giderek artıyor. Karakter bozukluğu, anti-sosyal kişilik, psikopatik bozukluk had safhada. 
Karıncayı bile incitmeyen bir toplumu kim bu hale getirdi? Uzaktan kumanda elimizde, ekran karşısında hipnotize oluyoruz. Morfinli diziler ve reklamlar toplumun bilinçaltını uyuşturuyor, teslim alıyor. Bağımlılık artarken özgürlükler kayboluyor.  Kaybolan bize ait yaşam nerede?
Dev adalet sarayları, modern hapishaneler, silahlanma, özel güvenlik sistemleri, kameralı hayat, elektronik kelepçe, kırmızı buton, rehabilitasyon merkezleri… çözüm olarak sunuluyor. Herkesin başına polis mi dikeceğiz? Beyinlere yüklenen şiddet, vahşet ve ahlak dışı programları önlemek yerine, bataklığın ürettiği sivrisineklerle mücadele dev bir sektör yaratıyor. Esas çözüm, ruh sağlığını bozarak sakat tipler üreten yaşam tarzını düzeltmek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72