Bu Pazar Anneler Günü… Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü'dür. Anneler Günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca ana bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Anneler Günü ülkemizde 1955 yılından bu yana kutlanıyor.

 

Dünyada her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan  ‘Anneler Günü’ umarım bu yıl daha değişik ve daha coşkulu kutlanacak. Gönül isterdi ki sevgili annelerimizi yılda bir kez kapsamlı bir şekilde kutlamakla kalmasaydık. Ayın, günün her saatinde sevgili annelerimizi layık olduğu şekilde kutlamalıyız.

Bazılarımız annelerimizi yıllar önce kaybettik. Annemizi kaybettikten sonra bir insanın yaşamdaki en büyük desteğinin anne olduğunu daha da iyi anladık.
Ama bir gerçek var ki, hayat devam ediyor. Abilerim, küçüklerim, ablalarım, kardeşlerim hepiniz annenizin kıymetini bilin. Yaşamın acı dönemlerinde bazı gerçekleri yaşadığınız zaman kıymetli varlıklarımızın değeri daha da iyi anlaşılıyor.

Bazen hayatın içinden bazı çirkin görüntülere şahit oluyorum. Annesini azarlayanları, dövenleri hatta öldürenleri görüyor ve okuyoruz. . Annesine küfür edenleri de görüyorum. O anda anne yüreğinin nasıl parçalandığını, onların neler hissettiklerini biliyorum.
Yazık!...

En değerli varlığınıza hayat devam ederken en büyük acıyı yaşatıyorsunuz.
Peygamber Efendimizin, “Cennet Annelerin Ayakları altındadır” söylevine karşılık annelere yapılanlara bakın. Bugün anneleriniz yanınızda ama yarın yanınızda olmayacak. Bu bakımdan annelerinizi mutlu edin!...
Onlara nasıl evlat olduğunuzu gösterin… Onları sevindirin...
 

Annelerimiz, karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi, dünyadaki hiçbir şeyle karşılaştırılmayacak kadar değerli, yeri hiç bir zaman doldurulamayacak kutsal varlıklarımızdır. Onlar; sevgi ve şefkatin, özveri ve üretkenliğin, sabrın ve fedakârlığın, hoşgörünün, barış ve huzurun sembolüdür…

Yaşamın acı dönemlerinde bazı gerçekleri yaşadığınız zaman kıymetli varlıklarımızın değeri daha da iyi anlaşılıyor. Dünyada kaybedince bulamayacağımız iki şey vardır. Birisi anne birisi baba… Bunların değerlerini ve kıymetlerini bilmek gerekiyor değil mi? Hangi güç vardır ki; anne yüreği kadar kuvvetli, hangi sevgi vardır ki; anne sevgisi kadar yoğun. Doğmayı sanki kendi istiyormuş gibi ve de sanki dünyaya gelmek kendi elindeymiş gibi, gözünü açtığında ölümle burun buruna bırakılan, o minik yavruları doğuran da bir anne...
 

Öte yandan çocuğunu özürlü olmasına bakmadan,yıllar boyunca çekeceği ıstırabı bildiği halde, evladı için yaşamayı bir yana bırakıp dünyasını yavrusunun üzerine kuran da bir anne.  Annelik zor bir sanattır. Bu sanatı işlemek için başta vicdan akabinde fedakarlık gelir.

Vicdan muhasebesinde yer almayan, sadece kendi için yaşayan,evladın ne demek olduğunu bilmeden kendini aptal savunmalarla kandıran anne olamaz. Herkesin anneler günü kutlu olsun.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72