Bir süredir durgun gibi görünen ?ucuz konut' furyası tekrar başladı. Gazeteler ve televizyonlarda boy boy ucuz konut ilanlarına rastlıyoruz. Peki bu furya ne zamana kadar devam edecek?  Başta TOKİ olmak üzere çeşitli inşaat firmaları yaptıkları cazip tekliflerle vatandaşın iştahını kabartıyor. Ne var ki ortada tuhaf bir dengesizlik var... Yeni konutların arzı fazla... İstanbul'da aidatı kirasından yüksek olan lüks konutlar var...
Lüks rezidanslarda doluluk oranı hemen hemen % 100'lerde... Maliyetler, başta demir ve beton olmak üzere yükseliyor. Arsa anlaşmalarında kat karşılığı ve hasılat paylaşımı sözleşmelerinde oranlar artıyor. Tüm bunlara rağmen konut fiyatlarında ciddi bir artış yok... Bir de üstüne ucuz konut furyası başladı. Görüntü bu durumda.
Ucuz konut furyası Anadolu yakasında Tuzla'da boş arsa kalmayıncaya kadar sürecek gibi. Gerçi bu bölge dolarsa mutlaka yeni alternatifler bulunacak. Ama şimdilik merkez üssü burası ve satışlar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşların aklına, ?bu kadar ucuza satılan bu binalardan acaba kar edilmiyor mu?' sorusu geliyor tabii olarak?
İstanbul, küresel sermayenin yeni merkez üssü. Bölgenin önemli bir finans merkezi oluyor. Bu trend devam ederse İstanbul'un taşı toprağı gerçekten de  altın olacak. Özellikle Kartal, Pendik, Ümraniye ve Ataşehir büyük bir gelişme halinde?Anadolu yakasının prim potansiyeli çok yüksek. Çünkü boş arsa ve arazi sınırlı.
Ayrıca Marmaray ile birlikte iki yaka arasında ulaşım daha kolay hale gelecek. Bu da cazibeyi artıran bir diğer etken. Anadolu yakasında uzun vadeli yatırım yapmayı planlayanlar için Şile ve Riva, yüksek prim vaat ediyor. Riva şu anda bakir bir alan halinde. Ama eninde sonunda gelişecek. Çekmeköy hattı çok gelişti ve iyi prim yapacak gibi gözüküyor.
Sarıgazi bölgesi hemen teslim cazip konutların bulunduğu bir bölge. Tepeüstü, alt geçidin de tamamlanmasıyla trafiğin rahatlayacağı göz önüne alınırsa önemli bir ofis bölgesi olarak devamlı olarak gelişiyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.