Bilindiği üzere Türkiye'mizin her köşesinde emlak işi ile iştigal eden saygıdeğer emlak müşavirlerinin en büyük arzusu, emlakçılık mesleğinin ve sektörünün bir kanununun olmasıdır. Emlak Yasası Tasarısı'nın, meclisten geçmesini sağlamak amacıyla ?Kanunumu İstiyorum' kampanyasını başlatan Marmara Emlak Müşavirleri Derneğini desteklememiz gerekiyor. Dernek başkanından meslek mensuplarına bazı tavsiyeler.

 Derneğin amacı; meslek yararına kurulmuş Odalar, Federasyonlar, Emlak Müşavirleri Dernekleri ile kamu yararına çalışan mesleğimizle ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla istişare içerisinde olarak ?Emlak Müşavirleri Yasa Tasarısını' müktesep haklar korunarak, tüm emlak camiasının eksiksiz yararına olacak şekilde Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi'nden geçmesini sağlamak.

Yasal düzenlemeler ve kanunun 21. yüzyılın Türkiye'sinde halihazırda eksik olması, gerek mesleğimizi icra eden meslektaşlarımız, gerekse gayrimenkul alım-satımı sırasında, alıcı ve satıcı taraflarının, birbirleriyle olan münasebetlerinde ciddi güven kaybına yol açacak iletişim sorunları yaratmaktadır.

Dünyanın çeşitli gelişmiş ülkelerinden örnekler vererek emlak müşavirlerinin ne denli güvenli insanlardan oluştuğunu, hatta emlak müşaviri olmanın; doktor, avukat olmaktan daha zor olduğunu çoğumuz duymuşuzdur. Bizim de ülkemizdeki emlak müşavirlerinin, gelişmiş ülkelerdeki emlak müşavirlerinden eksik ve yetersiz olmadığını, yetersizlik ve eksikliğin  kanunumuz olmayışından kaynaklandığını düşünmekteyiz.

Emlak dünyasında yeni yeni oluşumların çoğaldığını biliyorsunuz. Yeni dernekler, odalar, federasyonlar kuruluyor. Bunlar gerek mesleğimiz gerek ülkemiz için çok önemli faydalı gelişmelerdir. Derneklerin çoğalmasında sayısız faydalar vardır, nasıl ki siyasi partiler olmadan demokrasi olmaz, dernekler çoğalmadan demokratik yönetimler olmaz.

Bizler düşüncelerimizi seslendirmeye ve eyleme dönüştürmeye mecburuz. ?Kanunumu istiyorum' kampanyası buna bir örnek teşkil edecektir. Gerekirse gidip meclisin kapısında yatacağız. Bu kampanya, sembolik olarak önce camiamızın, sonra da kamuoyunun gündemine oturarak, sessiz çoğunluğun sesi olacak, kanunumuzun çıkması yönünde tüm demokratik haklarımızla tüm emlak camiası birlik içinde harekete geçmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.