Ülkemiz; ne kadar yasa değiştirse, yeni yasa koysa da kanunsuzluklar almış başını gidiyor. Bir ülkede banka soygunculuğu, oto fareliği, ev yağmacılığı, ihale fesatçılığı, rüşvet, adam kayırma, avanta, dolandırıcılık, yankesicilik, üçkağıtçılık, tırnakçılık vs. bunlar hırsızlık kapsamına giriyor. Yani bunla toplumu sömüren ve geleceğini de kemiren hırsızlık yöntemleri... 
Peki, sınav sahtekarlığına ne demek gerekiyor? Yani bunu hangi kategoriye sokacağız?Aşağı yukarı 10 yıldan fazla,  aklınıza gelebilecek tüm sınavlara şaibe bulaştı!.. Mesela ÖSYM sınavlarına, polislik sınavına, yabancı dil sınavına ve de son olarak memur sınavına yani KPSS'ye hile karıştı!..
Yani yokluk ve sefalet içinde; işsizlik çilesini yok etmek için ?en azından memur olurum' diyenlerin her yıl bıkmadan usanmadan girdiği KPSS?ye bile leke düştü... Oysa 1983 seçimlerinden bu yana her dönem torpil- rüşvet çarkında alınan memurlar için ilk kez ÖSYM üzerinden ciddi bir sınav yapılacağını  duyduğumuzda, ?belki hak yerini' bulur  demiştik.
Her yıl yanlış hazırlanan sorular da ayrı bir konu!!! Yetmişli yıllarda bir ara ÖSYM sınavında hırsızların sayısı o kadar artmıştı ki; sınav yenilenmişti hatırlarsanız. Peki yenilendi de her şey düzeldi mi?  Yeniden sorular çalınmadı mı? Demek ki; sınav iptali çözüm değilmiş. Maalesef bu tür ahlaksızlıklar hep olagelmekte.
Hiç kimse mazeret üretmesin? Suçlular deşifre olmadıkça bundan alan da satan da memnun. Ülkemizde sadece üniversite sınavları değil yapılan her türlü toplu sınavların çoğu kanımca şaibeli. Sınav kazandırma garantili dershaneler vardı. 
Hiç kimse çıkıp da bu sistem düzelecek, bundan sonra böyle şeylere imkan verilmeyecek denmesin. Ülkemizdeki sınavların pek çoğunda sorular alınıp satılmıştır ve gelecekte de alınıp satılacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu ahlaksızlıktan kurtulmanın tek çaresi; alanın ve satanın olmadığı; ciddi ve disiplinli bir sınav organizasyonunun teminidir. 
Yoksa bizler daha çok sınav şaibeleri duyacağız. Yakalanan ahlaksızlar, hırsızlar afişe edilip ağır cezalarla yargılanmadıkça bu ülkede, hiçbir alanda adalet ve güve bekleyemezsiniz. Katili, canisi, teröristi, hırsızı, soyguncusu, trafik canavarı sokaklarda elini kolunu sallayarak dolaşır ve mağdur kişiler de neredeyse suçlu sayılırsa; o ülkede demokrasi, adalet, hak ve hukuktan nasıl bahsedebiliriz?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72