12 Haziran'da yapılması TBMM'de karara bağlanan genel seçim için kulisler ısınıyor. Ak Parti'den CHP'ye; vekil olmayı düşünen aday adayları yakında görücüye çıkar. Aday adaylığı için parti teşkilatlarına yapılan başvurular da görkemli törenlerle, gövde gösterisine dönüşür.

Siyasi partilerin adaylık için il ve ilçe yöneticilerine verdiği istifa tarihi çoktan doldu. Bundan sonra seçim takvimi belli olacak ve aday olmak isteyen bürokratlar ile memurların istifası söz konusu olacak. Şimdi herkes merakla hangi bürokrat ya da memur istifa edecek diye merakla bekliyor.

 

Her zaman olduğu gibi bu kez de aday adaylığı için erken başvuru yapıp, seçim sahasına inen isimler, daha çok mesafe katedecek. Çünkü bir an evvel halkın önüne çıkan aday adayları, kamuoyu araştırmalarında önde gözüküyor ve partinin tercihi oluyor...

 

?Aday adayıyım' diye ortaya çıkan kişi, derhal sahaya inmeli. Yerel medyadan sivil toplum örgütlerine; toplumun tüm katmanları ve halkın içine inen bu kişiler, göreve talip oldukları yerle alakalı projelerini sunmalı.

 

Adaylar, tüm plan ve projelerini halka anlatmalı, neden aday olmak istediklerini herkesin duyacağı şekilde dile getirmelidir. ?Hele bir aday gösterileyim, ondan sonra harekete geçerim' mantığı çok yanlış.

 

Adaylık sürecinden sonra partilerde küslük ve dargınlıklar başgösteriyor. ?Adaylık benim hakkımdı' kavgaları son bulmadan da sandık ortaya konuyor. Seçmen de kavgalı olan partileri sevmiyor. Dolayısıyla da çekişme ve kavgaların faturasını bütün bir parti ödüyor.

Bu seçim döneminde de Çekmeköy'den Sancaktepe'ye, Ataşehir'den Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla, Üsküdar, Beykoz, Ümraniye ve Sultanbeyli'ye kadar tüm Anadolu yakasındaki seçim nabzını siz okuyucularımıza sıcağı sıcağına aktaracağız.

 

Siyasi partilerin il ve ilçe bazında geldikleri son durumları, aday adayları ve adaylar hepsi yine gazeteniz Flashaber'den takip edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.