Türkiye'nin nüfusu artsın diye devamlı olarak çok çocuk yapın şeklinde telkinde bulunuluyor. Ülkemiz nüfusu yaşlandı diye, evlenen çiftlerin mümkün olduğunca çok çocuk yaparak nüfusumuzu dengede tutmaları isteniyor. Şimdi sadede gelelim. Ülkemizde çok çocuklu ailelerin çektiği sefalet ortada.
Doğu ve Güneydoğu'daki çok çocuklu ailelerin dramatik yaşamını görüyorsunuz. Terör neden doğdu ve devam ediyor@f11 Açlık, yoksulluk ve babaların işsizliği. Keza batıdaki çok çocuklu ailelerin durumları da hiç de iyi değil. İşsizliğin, yoksulluğun ülkenin her tarafında görüldüğü günümüzde ?çok çocuk yapın' demek resmen doğacak çocukları yaşamadan ölüme terk etmektir.
 Bir ülkede ekonomi güçlenmeden, işsizlik ortadan kalkmadan, okumuş cahiller ordusu ortadan kalkmadan, çalışanın, emeklin ele güne karşı muhtaç olmadan yaşıyorsa ne ala. O zaman vatandaşına ?çok çocuk yap' diyebilirsin. Sıkça tekrarlanan ?ekonomi iyi yolda, dünyanın 10 devleti arasına gireceğiz' hayallerini aklı selim sahibi kimse gibi gerçek sanamaz.
Ülkemiz eğitim seviyesi düşük insanlarla dolu. Her söylenene inanıyor. Ve de böyle inana inana bugünlere geldik maalesef. Birtakım çıkar çevrelerinin, mutlu azınlığın refah içinde yaşaması genel ölçüt değil. Her devirde bu mutlu azınlık hayatını yaşıyor ve de yaşatılıyor. Nüfusun kalabalık olması bir şeyi değiştir.
Bakın nüfusu 1 milyar 200 milyonun üzerinde olan Hindistan, çocuk sahibi olma planlarını erteleyen yeni evli çiftlere para yardımında bulunuyor. Pakistan nüfusu 173 milyon Ama halkın sefaleti ortada. Diğer taraftan, 1.5 milyar nüfusuyla dünyanın en büyük nüfusuna sahip ülke Çin'de de yasalar birden fazla çocuğa imkân vermiyor.
Sorunlar kalabalık nüfusla maalesef çözülemez. İşte nüfusu bizden çok az olan ülkelerden İsveç, Norveç, İsviçre, Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya'daki yaşam. Nüfusun kalabalık olması o ülkeyi hiçbir zaman güçlü kılmaz.
Ekonomisi, sanayisi, kültürü ancak o ülkeyi güçlü hale getirir. Haaa, bir de ülkemizde Porsche ile, Mercedes ile, Jeep ile dolaşan cebi dolu beyni havada insan sayısı sınırlı. Onları görüp de ?işte ekonomi yolunda' demek safdillik olur.
Onlar elit tabaka insanları. Yani yapılan zamlarla ilgisi dahi olmayan üstün sınıf! Metrobüse binecek parası, otobüse, vapura binecek parası olmayan milyonlar var ya, işte onları kıstas alıp değerlendirme yapalım zamları yaparken.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.