Gazetelerde Ekim ayına kadar zam yok haberini görünce vatandaşımız acaba sevindi mi? Hiç zannetmiyorum… Bu tür 'müjdelerle' halkın gözünü boyama taktiği yeniden gündeme gelmiş durumda.  Zaten şirketin aldığı elektrik fiyatlarında A dan Z'ye kadar her yöne kazık mevcut. Biraz daha fazla olsa ne yazar. Diye düşünüyor halkım. 
Batıdaki kentlerde yaşayan vatandaş 2 aylık faturasını ödeyemez duruma geldiğinde, hemen elektriği kesilir, diğer tarafta ise kaçak elektrik kullanan vatandaşlar var. Onlara ne fatura geliyor, ne de elektrikleri kesiliyor. Üstüne üstlük, bu kaçak elektrik kullananların faturaları da kaçak olmayan elektrik abone sahipleri tarafından tahsil ediliyor. 
Ne ala memleket. Alınan bütün tedbirlere rağmen kaçak elektrik kullanımının önüne maalesef geçilemiyor. Bazı illerde elektrik ihtiyacının tamamına yakını kaçak yollardan karşılanıyor. Maalesef  hiçbir şekilde bunu çözemiyor devlet. Cezalarını uygulayacak ve ucuz elektrik satacaksın. Bunu yapmadığın sürece kaçağın önüne geçilemez.
Kaçak elektrik veya su genellikle doğuda olmakta. Kaçak kullananlara ağır cezalar getirilmeli veya kesinlikle elektrik verilmemeli. Bilindiği gibi rahmetli Özal’ın dediği gibi ‘benim memurum işini bilir’… İşte Türkiye’deki memurlar işlerini bildiği için kaçak alıp başını gidiyor. Peki ne yapılmalı?.
Gelir seviyeleri düşük vatandaşların elektrik faturasının bir bölümünün Hazine tarafından desteklenmesi lazım. Çünkü o bölgelerde iş hayatının sürdürülebilirliğinde de biraz sıkıntılar olabilir. Her ne kadar durdu gibi görülse de terör nedeniyle buralara yatırımlar az. İşsizlik yüksek,  gelir düzeyleri düşük. Bunlarla mütenasip bir çözüm üretmek lazım. Olay biraz da sosyal. 
Dolayısıyla işsiz,faturasını  ödeyemeyecek durumdaki insanların çocuklarını okula göndermesi için nasıl para ödeniyorsa, burada da elektrik, vazgeçilmez bir şey. Devlet tarafından yardım edilmesi gerekebilir. İnsanları zorunlu suç işlemeye itmemek lazım. Yani enerji parasını ödeme konusunda sıkıntısı olan insanlara bir miktar destek verilmesi lazım. Nasıl ki kömür dağıtıyorsanız, elektrik faturasının bir bölümü de devlet tarafından üstlenilebilir. Tabii ki bu ilelebet uygulanamaz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.