Günümüzde birçok dolandırıcılık yöntemleri arasında yeni moda, ?internet dolandırıcılığı'?  Eee, insanımız modern çağa uyuyor. İnternetli cep telefonları, hemen her eve girmiş durumdaki bilgisayarlar, birtakım kişileri de tabii olarak yasal olmayan yollardan kazanç elde etmeye sevk etti.
İnternetten yapılan alışverişler arttı. Siparişi veriyorsun. Mal geliyor. Geliyor da gelen mal senin istediğin mal değil ki. Ya da kargo paketi boş çıkıyor! Arıyorsun firmayı, yerinde yeller esiyor. Bulsan ne olacak ki? Kimi kime, nereye şikayet edeceksin.
Bu ülkede yasalar adaletli şekilde uygulanmadığı sürece bu yolsuzluklar, dolandırıcılıklar sürer gider? Geçtiğimiz yıl internet dolandırıcılığından sadece bankaların uğradığı zararın 9,8 milyon avro olduğu, bu yıl şimdiden 11,2 milyon avro rakamına ulaştığı belirtildi.
İlgililer uyarılar yapıyor. Ama bizim insanımız bu uyarılara uyacak bilgi ve ciddiyete sahip değil ne yazık ki? Deniyor ki, ?sahte maillerin oyununa gelmeyin.  Özellikle bankalar adına gönderilmiş ve son derece profesyonelce yazılmış yazıları dikkate almayın ve bu mailler üzerinden hiç bir işlem yapmadan siliniz'.
Dolandırıcılar, hedef aldıkları finansal kurumun internet sitesinin görünüşte aynısını oluşturuyor. Son olarak da elde ettikleri e-posta adreslerine o finansal kurumdan geldiği izlenimini verdikleri bir e-posta mesajını gönderiyor. Bu tür e-posta mesajları genellikle bir sistem çalışması ya da benzeri bir yapısal değişiklik ya da belki bir sorundan dolayı kişisel bilgilerinizi girmeniz gerektiğini bildiriyor. Bu e-posta mesajlarında yer alan link'leri tıkladığınızda hesabınızın bulunduğu kurumun sitesi yerine sahte siteye yönlendiriliyorsunuz.
Varlıklarınızı korumak için ulaşmak istediğiniz siteye, ilgili sitenin adresini tarayıcınızın adres alanına yazarak ulaşın.Bilgisayarınıza genellikle e-posta ekindeki programcıklar, chat odalarında siz fark etmeden gerçekleştirilen yüklemeler ve benzeri yollar ile bulaşıyor. Bu programlara karşı korunmak için yapmanız gerekenler de belirtilmiş? Her yönden dikkat şart..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72