Yüzyıllardır ihmal edilen 2/b mağdurları, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de propaganda malzemesi olmaktan kurtulamadı. Tüm partiler 2/b sahiplerinin mağdur olduklarını, biran önce tapuya kavuşmaları gerektiğini söylediler. 2/B sorununu nasıl çözeceklerini anlatan kitapçıklar bastırdılar. Milletvekili adayları 2/b sorununu biz bitiririz, bizim parti politikamız diyerek her ortamda vatandaştan oy istediler. Vatandaş bu hikayeyi her seçim arifesinde dinlemiş olmasına rağmen, inandığına oy verdi ve Ak partiyi iktidar yaptı. Özellikle 2/b bölgelerinde ak parti oy patlaması oldu.

Yeni hükümetin ilk işi 2/b olmalı. Bu sefer 2/b yi kulak arkası etmemeli.Ana muhalefet partisi, seçim sürecinde 2/b mağdurlarına verdiği sözleri unutmadan, hükümet 2/b kanunu meclisten geçirmeli.Sosyolojik ve şehircilik açısından kanayan yara olan 2/b sorunu bitmeli.Artık yüzbinlerce insan 2/b sorunuyla uğraşmak yerine bu alanlarda insanlığa ve şehre katkıda bulunacak yapılar yapmalı, bunları düşünmeli.

Tabi ki sorunun çözümü bazılarının hoşuna gitmeyebilir.Sorunlardan nemalanan vampirlerin işine gelmeyebilir.Ülkenin sorunlarından kurtularak güçlü ekonomiye kavuşmasını istemeyenler olabilir.Devlet ile vatandaşın arasındaki kavganın bitmesini istemeyenler de olabilir.Ancak ülkesini seven her bürokrat ve siyasetçi 2/b yasalaşırken direnç göstermemelidir.

 Hükümet sözünü tutmalı ve meclisten geçecek ilk kanun 2/b kanunu olmalıdır. Dünyanın hiç bir yerinde olmayan bu saçmalık, mülkiyet sorunu bitmelidir. Vatandaş tapusuna kavuşmalıdır.Bazıları arazilerimiz elimizden gidecek diye tedirginlik içindeler.Bu işin çözümünde toki gibi kurumlara ekmek çıkarmak hayati bir hata olur.Vatandaş kendi haline bırakılmalıdır, bundan önceki tapuya bağlanan 2/b arazileri gibi.Bu arazilerden harca mukabil sembolik paralar alınmalıdır.Unutulmamalıdır ki 2/b arazilerinde yaşayan milyonlarca kişi, mağdur edilmiş hak sahipleridir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.